Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasium.se’s nyhetsbrev

Förbered dig för gymnasievalet!

gymnasium.se erbjuder den mest intressanta informationen för dig som ska börja studera på gymnasiet eller kanske hjälper någon annan som står inför gymnasievalet.
I ett nyhetsbrev samlar vi all möjlig information som är gymnasierelaterad, såsom:
  • Tips om nya funktioner
  • Nyheter inom gymnasievärlden
  • Förslag på intressanta program och skolor
  • Viktiga händelser
  • Att tänka på som gymnasieelev
Detta är bara ett urval av vad vi ger för information, så om du är intresserad fyll i dina uppgifter så får du nästa nyhetsbrev från gymnasium.se!Registrera dig


Avregistrera dig från nyhetsbrevet
  Logga in här för att ändra din prenumeration  


Nyhetsbrev frånGymnasievalspodden är ute med ett nytt avsnitt: Jobba extra!I det här avsnittet gästas vi av Metrojobbs redaktör Anna som delar med sig av de absolut bästa tipsen för att fylla sitt CV för första gången.

Snart är det dags att få höstterminens betyg, om du scrollar ner en bit hittar du antagningspoängen från alla Sveriges kommuner. Oroar du dig för att du kommer får ett F i betyg? Andas, vi har samlat all info du behöver.

Eller är du kanske en expert på att prokrastinera? Längre ner i nyhetsbrevet har vi skrivit ihop en artikel de fördelar som finns med att prokratsinera, men även nackdelarna.

God Jul!
♥gymnasium.seHalva höstterminen har nu gått och nu har även de muntliga nationella proven för dig i nian börjat! Om du inte har koll på vad varje delprov är eller innebär kan du få koll på det genom att spana in vår guide nedan.

Är Nationella proven i Matte något som får det att vända sig i magen på dig? Du kan bli lite lugnare genom att läsa vår guide för hur du blir bättre på just matte.

Har du koll på de viktiga datumen för gymnasievalet på din ort? Om inte, kan du spana in vår Tidsplan för gymnasievalet för att få full koll på när sista ansökningsdagen är för dig.

Har du ingen aning om vad du ska plugga på gymnasiet? Då kan du göra vårt gymnasietest och få reda på vilket program som passar dig bäst! 

Lycka till!
♥ gymnasium.se   Ska du gå på gymnasiemässa? Att gå på en gymnasiemässa kan innebära massor av information på kort tid. Vi på gymnasium.se har därför samlat alla våra bästa tips för hur du förbereder dig innan, vad som kan vara bra att tänka på under mässan och hur du går vidare med all ny information efter mässan.Ska du gå på gymnasiemässa? Att gå på en gymnasiemässa kan innebära massor av information på kort tid. Vi på gymnasium.se har därför samlat alla våra bästa tips för hur du förbereder dig innan, vad som kan vara bra att tänka på under mässan och hur du går vidare med all ny information efter mässan.


Har du inte koll på när gymnasiemässan är närmast dig? Vi har även samlat alla datum för gymnasiemässorna runt om i Sverige, det är bara att scrolla neråt för att läsa mer.


Är du osäker på vilket program du ska välja för att kunna få jobba med ditt drömjobb? Fortsätt scrolla ner så hittar du yrken du kan bli efter de olika programmen!
Vet du ett gymnasium du vill börja på, men behöver uppgradera betygen? För dig har vi samlat våra absolut bästa tips på hur du bli bättre på att plugga! 

Lycka till med gymnasievalet!
♥ gymnasium.seEfter valet kanske du har fått upp intresset för politik? Har du koll på vad de olika partierna vill förändra i den svenska skolan? Mer om vad varje parti tycker om skolan kan du läsa längre ner.Efter valet kanske du har fått upp intresset för politik? Har du koll på vad de olika partierna vill förändra i den svenska skolan? Mer om vad varje parti tycker om skolan kan du läsa längre ner.


Många av våra politiker idag har varit aktiva inom sitt parti sedan de var tonåringar en av dem är Hanna Lidström. I det nya avsnittet av Gymnasievalspodden träffar vi Hanna, som i gymnasiet både hade toppbetyg och var engagerad politiskt! Lyssna för att få Hannas bästa pluggtips och hur du kan lyckas med en politisk karriär redan i gymnasiet.  


Du kan även läsa om vad Vård- och omsorgscollege är för något och hur det kan hjälpa dig direkt in i arbete efter gymnasiet. Om du är osäker på ditt gymnasieval har vi även all information du behöver kring vad som gäller i byte av skola eller program.

Lycka till! ♥ gymnasium.seNu har höstterminen äntligen börjat! Är du en av dem som ser fram emot en höst fylld av filmer som Sherlock Holmes eller Beck? Då kanske kriminologi är ett ämne för dig att läsa på gymnasiet. Läs mer om vilka skolor som har kriminologi längre ner. För dig som redan börjat gymnasiet men kanske känner att det inte blivit helt rätt har vi samlat all information om hur du går tillväga för att byta gymnasium eller program. Eller har du kanske precis börjat nian? Till dig har vi samlat massa bra fakta du behöver veta innan du börjar gå på öppna hus! Oavsett vilken årskurs du har börjat så är det alltid viktigt att kunna skriva en bra text. Därför har vi lagt in en guide längst ner i nyhetsbrevet på hur du blir bättre på att skriva riktigt bra texter.

Lycka till! gymnasium.seÄntligen sommarlov! Vill du att sommaren inte ska ta slut? Då kanske ett utbytesår är något för dig! Vi har listat 9 spännande länder som du kan plugga i. Scrolla ner för att läsa mer! Du kan även läsa om Evelina som bodde ett år i Gaithersburg i USA. För dig som fick ett F i betyg har vi även samlat tips för hur du kan gå tillväga för att få upp ditt betyg! Att vi har startat en podd om gymnasievalet har du (förhoppningsvis) inte misssat. I höst kommer vi släppa nya avsnitt, är det något du funderar över? Tipsa oss så kanske vi gör ett temaavsnitt om just din fråga!

Ha en fin sommar! gymnasium.seSommarlovet har nu börjat för många och du kanske redan nu funderar på hur sommaren efter studenten kommer att se ut? Längre ner kan du läsa om alla de olika sätten du kan plugga vidare på efter gymnasiet, blir det kanske en YH-utbildning eller en folkhögskola för dig? Vi har även förklaring till hur antagningspoäng fungerar. Om du inte vill tänka på plugg nu så kan du istället spana in vår podd - Gymnasievalspodden. Eller så kan du se om våra påståenden om Smartphonegenerationen stämmer in på dig - är du ett barn av din tid?

Lycka till! gymnasium.seSommaren är här och nu är det slutgiltiga gymnasievalet klart!
Har du tyckt att det är svårt att välja? Då är du inte ensam, enligt vår senaste undersökning tycker 2 av 3 att gymnasievalet är svårt - läs mer längre ner.

Vi har även en annan rolig nyhet:Vi har släppt podd!
Ett pilotavsnitt av Gymnasievalspodden hittar du nu där poddar finns! I just detta avsnitt gästas vi av Saga och Malin som driver gymnasiepodden - ett UF-Företag! Vill du inte bara lyssna på hur det är att driva ett UF-företag har vi även listat tre bra exempel i en artikel, som du hittar längre ner.

Behöver du kanske en sista inspirations-kick? Längre ner hittar du även en artikel från när vi besökte Yrkes-SM!Resultatet från det preliminära valet börjar nu bli tillgängligt! Ser det ut som att du kommer att komma in på din drömutbildning, eller behöver du tänka om och göra upp en plan B? Längre ner kan du bli inspirerad av Clara och Melanie. Clara pluggar T4 på Teknikprogramet och Melanie jobbar idag som fårskötare efter att ha pluggat på Naturbruksprogrammet.

Vi har även sammanställt de populäraste programen under 2017 och samlat de bästa tipsen för hur du lär dig att koda!Mars månad går mot sitt slut, påsken står runt hörnet och inom ett par dagar har vi sommartid igen - våren är här!

En bra nyhet!
Eftersom vi på gymnasium.se är så glada för att just du besöker vår sajt vill vi informera om en viktig och positiv förändring. För att vi ska kunna ta hand om dig på bästa sätt vill vi förklara hur vi framåt får och kommer att hantera dina personuppgifter.

Den 25 maj 2018 träder en ny EU-förordning som heter GDPR (General Data Protection Regulation) i kraft. GDPR kommer då att ersätta den svenska Personuppgiftslagen vilket gör att kraven på hur företag får behålla dina personuppgifter skärps.

Av den anledningen har vi uppdaterat våra allmänna villkor och integritetspolicy där du kan läsa mer om hur vi sparar och analyserar din personliga information. Du är värdefull för oss och vi vill att vår kommunikation ska vara så relevant och intressant som möjligt för dig.Nu närmar det sig! Det är inte många dagar kvar att anmäla sig till gymnasiet. Har du ännu inte bestämt dig? Drömmer du om att jobba med spelutveckling, djur eller vill du plugga utomlands ett år? Inspireras av våra tips i nyhetsbrevet!Nu sätter snart valperioden igång! Undrar du om ansökningsprocessen eller om antagningspoäng? Har du koll på hur dina möjligheter ser ut efter gymnasiet och vad det är som egentligen skiljer en yrkesförberenade examen mot en högskoleförberedande? Detta får du svar på i nyhetsbrevet!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin