Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasium.se’s nyhetsbrev

Förbered dig för gymnasievalet!

gymnasium.se erbjuder den mest intressanta informationen för dig som ska börja studera på gymnasiet eller kanske hjälper någon annan som står inför gymnasievalet.
I ett nyhetsbrev samlar vi all möjlig information som är gymnasierelaterad, såsom:
  • Tips om nya funktioner
  • Nyheter inom gymnasievärlden
  • Förslag på intressanta program och skolor
  • Viktiga händelser
  • Att tänka på som gymnasieelev
Detta är bara ett urval av vad vi ger för information, så om du är intresserad fyll i dina uppgifter så får du nästa nyhetsbrev från gymnasium.se!Registrera dig


Avregistrera dig från nyhetsbrevet
  Logga in här för att ändra din prenumeration  


Nyhetsbrev frånNyhetsbrev November Gymnasium.seVinter och julfirande närmar sig med stormsteg, liksom gymnasievalet!

På Gymnasium.se arbetar vi för fullt för att uppdatera alla skolors information enligt GY2011. Bland annat kan ni numera söka bland de nya programnamnen och även de nya inriktningarna - observera dock att vi fortfarande inte har fått information från alla skolor än. Vi hoppas att du kan ha överseende med vår uppdatering!

I novembers nyhetsbrev kan du läsa om flera olika skolor som erbjuder allt mellan himmel och jord. Vi på Gymnasium.se önskar dig en trevlig läsning!Nästa år kommer gymnasiet att förändras. Regeringen har tagit fram ett förslag på hur gymnasieskolan ska förändras för att öka kvaliteten på utbildningen och för att få fler elever att fortsätta sina gymnasiestudier. Förslaget kallas för Gymnasiereformen eller GY2011.

I och med Gymnasiereformen kommer flera saker att förändras. Bland annat kommer gymnasieprogrammens innehåll och kraven för att ta examen att ändras. De 17 nationella gymnasieprogrammen kommer att bli 18. Samtidigt kommer de lokala inriktningarna och de 35 nationella inriktningarna ersättas med 60 nationella inriktningar.

På Gymnasium.se kan du läsa mer om GY2011!Nu lider sommaren mot sitt slut och det är dags att börja skolan igen! För många är det ny skola som gäller och för andra är det dags att tänka på vart man ska börja efter att man slutar nian.

Att börja på gymnasiet innebär många förändringar och möjligheter - Nu får du välja det DU vill läsa!

Vi på Gymnasium.se hoppas att du har haft en härlig sommar och att du ser fram emot en spännande hösttermin. Hos oss kan du kika in om du behöver mer information om vad gymnasiet innebär, ifall du letar efter öppet hus eller lediga platser - eller varför inte titta förbi för att göra vårt utbildningstest?

Här i nyhetsbrevet kommer du att hitta lite smått och gott om det som rör gymnasievärlden. Vi på Gymnasium.se hoppas att det är till hjälp!När du söker till en gymnasieskola och ett gymnasieprogram där antalet platser är färre än antalet sökanden gör du det baserat på dina betyg från högstadiet. Ditt meritvärde består av dina 16 bästa betyg från högstadiet.

För att få en fingervisning om hur stor konkurrensen är om platserna till ett gymnasieprogram kan man se på föregående års intagningspoäng. På Gymnasium.se har vi samlat gymnasieskolors senaste intagningspoäng, i många fall både lägsta intagningspoäng såväl som medelvärdet eller medianen. Medianen är det meritvärde som ligger exakt i mitten med lika många meritvärden ovan som under sig. Om antalet tal är jämnt blir medianen medelvärdet av de två tal som ligger i mitten.

» Räkna ut ditt meritvärde för att se hur du ligger till
» Se förra årets intagningspoängenHör du till de som softar i hängmattan med en svalkande dryck? Eller kanske har du skaffat sommarjobb och kommer spendera din tid med att tjäna pengar?

Tips på roliga sommaraktiviteter:

  • Gör Gymnasium.se's utbildningstest
  • Gör din egen glass
  • Anordna femkamp med minigolf, kubb, brännboll, korv-ätning och liknande!
  • Besök en nöjespark/cirkus/ett zoo
  • Åk på cykelutflykt med picknick

Oavsett vad du tar dig för, se till att njuta ordentligt! För inspiration inför höstens studier, gör vårt nya utbildningstest!Här kommer information om vad som gäller kring omvalet, tillsammans med några tips på intressanta skolor med spännande utbildningar:

I mitten av april öppnas gymnasieintagningens hemsida igen, där du i februari ansökte till gymnasiet. Där kan du nu se resultat av den preliminära intagningen som görs på dina höstterminsbetyg. Den preliminära intagningen ger dig en hint om dina möjligheter att komma in på de gymnasieprogram du har sökt till. För dig som har ångrat ditt val finns nu möjlighet att ändra i din ansökan! Det kan du göra mellan mitten av april till mitten av maj.

Om du vill registrera ändringar i din ansökan måste du lämna in en ny underskriven ansökan. Om du är nöjd med ditt val från februari behöver du inte göra något, utan bara hålla tummarna tills att resultatet av den slutliga intagningen till gymnasiet skickas hem till dig i början av juli!Det är mars månad och för er som ska börja gymnasiet till hösten innebär det att omvalstiden närmar sig med stormsteg!

I mitten av april öppnas gymnasieintagningens hemsida för andra gången i år. Där kommer du att kunna se resultatet av den preliminära intagningen som görs på dina höstterminsbetyg.

Du har även möjlighet att göra ändringar i din gymnasieansökan fram till mitten av maj. Om du vill registrera ändringar i din ansökan måste du lämna in en ny underskriven ansökan. Om du är nöjd med ditt tidigare val behöver du inte göra något.

Ta vara på omvalsperioden, gå på Öppet hus, läs elevrecensioner - Hitta din drömutbildning!Vill du hitta en gymnasieutbildning som passar dig?

När det finns 1122 st skolor att välja mellan kan det underlätta att kunna söka efter det som intresserar en själv. Gymnasium.se har kommit med en nyhet - nu kan du kombinera din sökning med både gymnasieprogram, intresse och ort! Du har även ett fritextfält till ditt förfogande.

Hitta ditt gymnasium, börja leta nu!Det finns en del saker att tänka på när det drar ihop sig till gymnasieval.

Vad grundar sig ditt beslut på - vart dina vänner ska läsa, vad dina föräldrar tycker, innehåll eller skolans anseende?

I det här nyhetsbrevet finns det information om dig som är intresserad av både studieförberedande utbildningar såväl som yrkesförberedande. Eller varför inte plugga utomlands? Dina möjligheter är oändliga - vem vet vad du blir när du blir stor?
Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin