Så funkar Gymnasium.se

Gymnasium.se

Steg 1

Steg 2

Steg 3

Att veta vilket gymnasieprogram eller ens vilken gymnasieskola man vill läsa på är inte så himla lätt. Det är därför Gymnasium.se finns, för att hjälpa dig! På Gymnasium.se hittar du information om alla gymnasium i Sverige. Hos oss kan du läsa om skolorna, om deras program, recensioner från nuvarande och gamla elever, kolla antagningspoäng och mycket annat. Bra va!?

Så välkommen hit, vi hoppas du hittar något intressant! Och du, glöm inte att du kan kontakta de gymnasieskolor du är extra intresserad av via oss!

För att kunna hitta rätt skola behöver man ju leta lite, eller hur? Använd vårt sök för att få en överblick över vilka skolor som erbjuder vad. Sen är det bara att klicka sig in och läsa och kontakta skolan via kontaktformuläret på sidan om du har någon fråga till dem.

Sök gymnasieutbildning här

Vad trivs du med att göra? Har du någon speciell hobby, intresse eller kanske en favoritsport som du vill satsa på? Tänk om man kunde kombinera allt det här med en gymnasieutbildning! Gör Gymnasietestet och få tips och förslag på utbildningar som kan passa just dig.

Gör Gymnasietestet

Har du redan hittat ditt drömyrke och vill veta hur du tar dig dit? Eller vill du bara få en uppfattning om vad som finns där ute? Med hjälp av Yrkesguiden kan du få tips och förslag på vilken utbildning som leder till ditt drömjobb. Om du fortfarande funderar över vad du vill jobba med kan yrkesguiden hjälpa dig en bra bit på vägen. Gå in och läs om alla spännande yrken och karriärmöjligheter som finns där ute!

Spana in Yrkesguiden

Har du frågor och funderingar om gymnasievalet? Du är inte ensam! Spana in vår sektion med vanliga frågor och svar, där finns det mycket nyttig information som är bra att ha inför ditt gymnasieval. Om du inte hittar svaret på din fråga kan du ställa frågan till vår Studie- och yrkesvägledare Aranja.

Läs Vanliga frågor och svar

På Gymnasium.se kryllar det av information och funktioner. Utöver det vi listat här ovanför kan du även ta del av elevrecensioner, räkna ut ditt meritvärde, spana in skolornas öppna hus i vår öppet hus-kalender, lära dig hur man skriver cv, söker sommarjobb eller söker praktikplats i vår sektion Yrkesguiden. Drömmer du om att plugga utomlands? Ta inspiration i vår utlandssektion. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad om vad som händer i gymnasievärlden, få massor av roliga tips på hur du kan spendera dina lov, hur du kan tänka inför ditt gymnasieval och inspiration från gymnasieskolor och spännande utbildningar.

Senast uppdaterad: 05 jul 2017