Visa gymnasium.se som: Mobil

Krönikor

Senast uppdaterad: 2016-05-24

Största delen av gymnasietiden spenderas utanför klassrummet

I den här krönikan som Emil från Sveriges Elevkårer har skrivit lyfter han fram att du också ska tänka på den tid du spenderar utanför klassrummet under din gymnasietid. Det är därför viktigt att det finns en framgångsrik elevkår på varje skola.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-06-10

Makten över sin fritid

Fritiden är något av det viktigaste vi har. I den här krönikan från Vi Unga kan du läsa om dina möjligheter som ung att starta och driva föreningar som till exempel arrangerar konserter, studieresor eller fotbollsturneringar.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-06-10

Ditt val

Livet består av en mängd vägskäl, som valet till gymnasiet exempelvis. I den här krönikan som Karl och Marie från Polstjärna har skrivit kan du läsa om deras syn på utanförskap och dessutom får du några råd inför just gymnasievalet.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-06-10

Livsval och betydelsen av att ha någon som lyssnar

Amir från Mentor Sveriges ungdomsråd skriver här en text om livsval och betydelsen av att ha någon som lyssnar. Läs krönikan för att höra om hans upplevelser och val i livet, samt det stöd han har fått av sin mentor.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-06-10

Det viktiga antirasistiska samtalet

Det kan vara svårt att prata om rasism och diskriminering. Med Låt Stå – Antirasism på schemat hoppas vi att samtalet ska bli enklare med hjälp av vårt metodmaterial och att barriärer bryts ned för unga att driva antirasistiska projekt.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-06-10

Att börja där du är

Malina från antimobbningsorganisationen Friends tar i den här krönikan upp frågan om att börja förändra där vi är. Att agera när vi ser något som inte står rätt till. Hur ser det ut på ditt gymnasium? Kan du engagera dig där? 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-06-10

Att vara ny

När var du senast ny? Och hur känner du inför att börja gymnasiet? Vilka rädslor har du? Hur önskar du att du blir bemött? Hur välkomnar och bemöter du människor du inte känner i din omgivning? Läs Emilia från Friends intressanta krönika om att vara ny.

Läs mer

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin