Visa gymnasium.se som: Mobil

Yrkesprogrammen som ger flest möjligheter till jobb

Vilka yrken är i störst behov av arbetskraft kommande år?En av de största anledningarna till att välja ett yrkesprogram är ofta att eleven i fråga vill ut i arbetslivet efter gymnasiet. I en rapport från arbetsförmedlingens presenteras framtidsutsikterna för cirka 200 yrken. I den här artikeln vill vi lyfta fram de yrken där det är störst brist på arbetskraft (och därför mindre konkurrens om jobben) under 2016.

Arbetsförmedlingens rapport visar att det är inom framför allt fyra av de 12 yrkesprogrammen som det kommer finnas gott om arbetstillfällen. Dessa program är:

Jobben som skriker efter arbetskraft

Här nedan har du listan över de yrken (ej högskolenivå) som är i störst behov av arbetskraft under 2016. Inom parentes ser du vilket gymnasieprogram som kan vara passande att läsa för yrket.

Fullständigt gymnasiebetyg en förutsättning

Om du vill ha bästa möjliga förutsättningar för att få ett jobb efter gymnasiet så är rådet från Håkan Gustavsson på arbetsförmedlingen tydligt:

- Att slutföra sin gymnasieutbildning är det enskilt viktigaste rådet man kan ge. Fullständiga gymnasiebetyg är helt enkelt en förutsättning för att ha goda möjligheter till jobb.

Källa: http://www.arbetsformedlingen.se/

Läs också om vilka yrkesprogram som var populärast på Gymnasium.se under 2015!


Senast uppdaterad: 25 feb 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-01-08

Populäraste gymnasieutbildningarna i Göteborg under 2017

Ska du välja gymnasium i Göteborg? Har du ditt val framför dig kanske du funderar på vad andra väljer och vilka program som är vanligast. Vi på Gymnasium.se har kikat på vilka gymnasieutbildningar som flest intresserat sig för under 2017 i Göteborg - se de 10 populäraste programmen!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-02-09

Vintersport på schemat!

Har ditt sportlov börjat än? Kanske har du fullt upp med att åka skidor, snowboard eller skridskor i det härliga vintervädret. Här har vi listat ett gäng härliga idrottsutbildningar som ger dig tillgång till sportlovsliknande aktiviteter på schemat - under hela läsåret! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-06-10

Roboten gör entré i klassrummet

Har du funderat på hur det vore att ha en robot som lärare? Då har vi glädjande nyheter -framtiden är nämligen här! Åtminstone i klassrummet. För nu är det nämligen dags för roboten att göra entré i klassrummet och i skolvärlden.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin