Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasieutbildningar du inte visste att du kunde få poäng för

Det finns utbildningar med inriktning på juridik och samhälle. Sen finns det utbildningar där du lär dig luftakrobatik och hur du blir en influencer. Känner du att du vill sätta dina dolda ambitioner på prov och få poäng i det?- Då kan dessa inriktningar passar dig.

Om du är bekväm på hästryggen

Har du kanske en filmisk dröm om att bli lika tillbakalutad som Clint Eastwood på hästryggen eller älskar att kombinera bågskytte och hästridning? På Praktiska Gymnasiet i Södertälje får du, när du studerar naturbruksprogrammet, välja Westernridning som tillval. Du får då kombinera gymnasiestudier med frisk luft och hästar samtidigt som en inriktning många inte kan mäta sig med. Du kan läsa mer om det här.

Lär dig mattrender och odling från självaste Tareq Taylor

För elever med intresse för odling, gastronomi och hållbarhet ger Naturbruksprogrammet på Hvilan Gymnasium dig en inblick i biologi, ekologisk odling och mattrender. Detta för att du ska få en unik kompetens som efterfrågas av odlare och företagare inom restaurangbranschen. På gymnasiet utbildar även mästerkocken Tareq Taylor, som skapat den unika utbildningen Odling och Gastronomi. Gå direkt till sidan här.

Om du är nya cirkusstjärnan

Att stå på scenen mitt i strålkastarljusen och träna cirkus i Cirkus Cirkörs circus hallar tillsammans med artister och högskoleelever, kan du göra redan redan i gymnasiet. På S:t Botvids Gymnasiums estetiska program får du en förberedande cirkusutbildning som kan ta dig världen runt. Under programmet får du möjligheten att medverka i Cirkus Cirkörs olika evenemang och skapa dina egna föreställningar, där du under studierna samtidigt lär dig de konstnärliga ämnena regi och trampolin. Följ länken på denna sida.

Att lära dig serieteckna

Är bild och bildberättande något som tilltalar dig? Utveckla din kreativitet och nyfikenhet på Uppsala estetiska Gymnasium. Där du får arbeta både traditionellt som digitalt med digitala verktyg för illustration och animation. Mycket i utbildningen vänder sig istället till dig som vill lära dig mer om serier och bildberättande, för att då utveckla din förmåga att illustrera. Läs mer om programmet via denna länk.

Influencerinriktningen

Slutligen finns programmet vid namn Creative program med inriktning på influencer, där du får öva på kreativa uttryck och kan välja att fördjupa dig i det du gillar mest: Sociala Medier. Inriktningen Influencer kommer lära dig hur du skapar en blogg med text och content. Detta kommer du få som grund om du alltid har längtat efter att bli en influencer i framtiden. Gå vidare på denna sida för att läsa mer.

Senast uppdaterad: 08 okt 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-05-14

6 saker du inte ska göra när du skriver CV

Du som ska börja eller redan går i gymnasiet och ska söka sommarjobb – se hit! Om du inte redan har sökt sommarjobb är det hög tid nu! Har du sökt jobb men inte fått napp? Kanske har du gjort någon av de vanligaste tabbarna i CV-sammanhang? Om opassande selfies och andra vanliga CV-missar kan du läsa här!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-11-03

De 10 populäraste yrkena

Har du funderingar på vad du vill jobba med i framtiden? I den här artikeln har vi listat de 10 populäraste yrkena i Yrkesguiden på Gymnasium.se. Spana in artikeln för inspiration inför ditt gymnasieval!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-26

9 roliga och enkla sätt att lära sig koda!

Har du funderingar och drömmar om att arbeta med IT, webbdesign eller spelutveckling efter gymnasiet? Men du känner att du inte har koll på kanske den viktigaste aspekten av de yrkena: kodning? Ta det lugnt, här kommer en lista på några hemsidor och verktyg du kan använda för att gratis och enkelt börja lära dig att koda och programmera! 

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin