6 gymnasieinriktningar för dig som är kreativ

Gillar du att skapa, forma och vara kreativ? Vi har gjort en lista på gymnasieinriktningar som kan passa dig och ditt kreativa sinne som handen i handsken!

Gillar du att skapa, forma och vara kreativ? Kanske skrämmer tanken av att behöva sitta still i ett klassrum hela gymnasietiden dig? Oroa dig inte – vi har gjort en lista på gymnasieinriktningar som kan passa dig och ditt kreativa sinne bra! 

Det finns mycket att tänka på inför gymnasievalet. Vad vill jag jobba med efter gymnasiet? Kommer jag plugga vidare? Vad passar mig? Det är inte alltid så lätt att veta vilken typ av inriktning eller profil som kommer passa dig bäst. Därför kan det vara bra att utgå från vad du tycker om att göra och vad som intresserar dig. 

Estetiska inriktningar passar dig som vill utvecklas inom bild, dans, musik, teater eller inom exempelvis foto. Oavsett vilken inriktning du väljer kommer du få med dig kunskaper för livet så passa på att välja en inriktning där du får utlopp för din kreativa sida samtidigt som du lär dig och förhoppningsvis har kul. Spana in listan nedan:

Lista: 6 gymnasieinriktningar för dig som är kreativ

1. Bild- och formgivning 
2. Dans
3. Musik 
4. Teater 
5. Textil och design 
6. Informations- och medieteknik 


Vet du inte alls vad du vill gå för gymnasium? Gör vårt gymnasietest och ta reda på vilket program och inriktning som kan passa dig.

Ta mig till gymnasietestet


Annonser