Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

6 gymnasieinriktningar för dig som är kreativ

Gillar du att skapa, forma och vara kreativ? Kanske skrämmer tanken av att behöva sitta still i ett klassrum hela gymnasietiden dig? Oroa dig inte – vi har gjort en lista på gymnasieinriktningar som kan passa dig och ditt kreativa sinne bra! 

Det finns mycket att tänka på inför gymnasievalet. Vad vill jag jobba med efter gymnasiet? Kommer jag plugga vidare? Vad passar mig? Det är inte alltid så lätt att veta vilken typ av inriktning eller profil som kommer passa dig bäst. Därför kan det vara bra att utgå från vad du tycker om att göra och vad som intresserar dig. 

Estetiska inriktningar passar dig som vill utvecklas inom bild, dans, musik, teater eller inom exempelvis foto. Oavsett vilken inriktning du väljer kommer du få med dig kunskaper för livet så passa på att välja en inriktning där du får utlopp för din kreativa sida samtidigt som du lär dig och förhoppningsvis har kul. Spana in listan nedan:

Lista: 6 gymnasieinriktningar för dig som är kreativ

1. Bild- och formgivning 
2. Dans
3. Musik 
4. Teater 
5. Textil och design 
6. Informations- och medieteknik 


Vet du inte alls vad du vill gå för gymnasium? Gör vårt gymnasietest och ta reda på vilket program och inriktning som kan passa dig.

Ta mig till gymnasietestet

Senast uppdaterad: 12 maj 2022

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-12-14

Så blir du kommunikatör/Informatör

Gillar du att skriva, informera och oragnisera? Då kan kan kommunikatör/informatör vara något för dig! Hur blir man kommunikatör eller informatör på gymnasiet? Vad gör en kommunikatör/informatör? Hur mycket tjänar en kommunikatör/informatör? Läs mer om yrket här.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-10-01

7 jobb du kan få efter en stylistutbildning

Är du bra på att se detaljer men även ta hänsyn till helhetsbilden? Gillar du att uttrycka din kreativitet genom att jobba med smink, hår, kläder och styling? Vi tipsar om 7 jobb som du kan få efter en stylistutbildning på gymnasiet!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-05-19

Så hittar du information om utbildning och yrken efter gymnasiet

Letar du efter vägen till en viss utbildning efter gymnasiet? Eller till ditt framtida yrke? Det finns en del att ha koll på för att hitta den smidigaste vägen – här får du tips på hur du kan samla in all information du behöver.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin