Visa gymnasium.se som: Mobil

Få en djupare bild av skolan med elevrecensioner

Recensioner Artikel

Få en djupare bild av skolan med elevrecensioner

Är du intresserad av att lära dig mer om gymnasieskolor och utbildningar, men har inte möjlighet eller ork att besöka skolor? Genom recensioner av gymnasieskolor får du information om olika utbildningar, skrivna direkt av eleverna. Det är ett enkelt och smidigt sätt att lära dig mer om flera olika utbildningar, direkt i din telefon eller på din dator.

Allt vanligare

Recensioner har blivit en allt viktigare del i våra liv när vi väljer mellan olika produkter och tjänster, och innefattar allt från elektronikprylar till hotellrum och maträtter. Intresset för recensioner på skolor och utbildningar följer också trenden och är nu ett populärt verktyg vid sökandet av information inför gymnasievalet.

Många läser recensioner

I vår senaste undersökning av de elever som ska välja, eller redan har valt, gymnasieutbildning så svarade mer än två av tre elever att de läser recensioner. Eleverna svarar att de läser recensioner om gymnasieskolor för att få en insyn i utbildningen direkt från skolans elever som kan ge en ärlig och rak bild av skolorna. Genom gymnasieelevernas texter får de reda på information som annars kan vara svår att få tag på, som till exempel om stämning på skolan eller hur bra skolmaten är. Det är också ett bra sätt att hitta information om du inte har möjlighet att gå på Öppet hus, utan kan istället läsa recensioner i lugn och ro.

Majoriteten påverkas av recensioner

Av de elever som svarade att de läser recensioner så svarade nästan två av tre elever att de blir påverkade av recensionerna. De menade på att recensioner måste spegla en bild av verkligheten eftersom recensenterna har egen erfarenhet av skolorna, och som en elev skrev: ”Om alla recensioner är bra recensioner så ger det ju mig en positivare syn på skolan och kanske får mig att söka dit”. Vissa recensioner kan såklart vara överdriva åt antingen det negativa håller men också det positiva, så därför får man kanske ta vissa recensioner med en nypa salt.

Vart hittar du recensioner?

De elever som inte läser recensioner svarar oftast att de inte gör det på grund av att de inte vet vart recensioner finns att hitta. I Gymnasium.se:s sökfunktion så syns det alltid tydligt vilket snittbetyg skolorna får baserat på deras recensioner, och på varje skolsida kan du läsa de olika recensionerna som är skrivna av nuvarande eller tidigare gymnasieelever. När du själv studerar på gymnasiet så borde du ta dig några minuter att skriva en egen recension för att hjälpa de studenter som också ska välja gymnasium.

Här kan du recensera din skola

Se gymnasieskolor med 5-stjärniga recensioner


Senast uppdaterad: 20 sep 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-11-11

Frågor att ställa på Öppet hus

Passa på att besöka de gymnasieskolor du är intresserad av när de bjuder in till Öppet hus, informationskvällar eller liknande. Det är en bra hjälp i ditt gymnasieval. Här har vi samlat frågor som kan vara bra att ställa när du är på besök på skolorna.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-11-03

De 10 populäraste yrkena i Stockholm

Vad vill du bli när du blir stor är en fråga vi alla har fått. Vilket program ska man läsa för att bli läkare? Vad gör en ingenjör? Yrkesguiden besvara alla dina frågor och mycket mer! Vi har listat yrkena som gymnasieväljare i Stockholm har tittat på i Yrkesguiden. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-14

Vad är en elevkår?

Under ditt första år på gymnasiet kommer du förmodligen komma i kontakt med skolans elevkår och då kanske du antar att det är samma sak som grundskolans elevråd. Detta kunde inte stämma mindre. Vi förklarar hur din elevkår kan påverka dina gymnasieår!

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin