Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Yrkesprogrammen som väcker störst intresse hos blivande gymnasieelever

Att det är fler elever som läser högskoleförberedande program vet du säkert redan om. Men faktum är att drygt en tredjedel av alla gymnasieelever läser ett yrkesprogram. Här listar vi de yrkesprogram som våra besökare är mest intresserade av.

Så stor del kollade på yrkesprogram

Av alla som letade efter gymnasieutbildning på Gymnasium.se under 2015 var det 33,7% som valde att titta på något eller några av de 12 yrkesprogrammen. Siffran 33,7% blir extra intressant när vi konstaterar att det i årskurs ett under läsåret 14/15 är 34% som läser yrkesprogram.

De tre största yrkesprogrammen (alltså de programmen med flest antal elever) på gymnasieskolan under läsåret 14/15 var El- och energiprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet samt Fordons- och transportprogrammet.

Populäraste yrkesprogrammen på Gymnasium.se

Men vilka yrkesprogram är då populärast på Gymnasium.se? Vid en direkt jämförelse med de programmen med högst elevantal kan vi konstatera att toppen skiljer sig en aning. Hantverksprogrammet är det yrkesprogram som fortsätter att locka allra flest besökare. Naturbruksprogrammet är det yrkesprogram som lockar näst flest besökare med El- och energiprogrammet – som är yrkesprogrammet med flest antal elever – som det tredje mest besökta yrkesprogrammet.

De 5 populäraste yrkesprogrammen på Gymnasium.se

  1. Hantverksprogrammet
  2. Naturbruksprogrammet
  3. El- och energiprogrammet
  4. Fordons- och transportprogrammet
  5. Vård- och omsorgsprogrammet

Läs också om vilka yrkesprogram som har bäst möjligheter att leda till jobb!

Senast uppdaterad: 15 nov 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2017-07-05

Vad händer just nu i Gymnasievalet?

Gymnasievalet har varit igång sedan januari i år och de flesta har nu valt vad de är intresserade av att plugga på gymnasiet under hösten 2017. Men det finns fortfarande många delar kvar av Gymnasievalet. När får du reda på vad? Och vad händer om du inte gillar den utbildning som du har valt?

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-17

Så hittar du din pluggmotivation

Hur hittar man inspirationen för ytterligare tre år vid skolbänken? Att börja gymnasiet eller att komma tillbaka är en ny fas i livet som kan kännas jobbig, men det har sina förklarliga skäl till det. Vi tipsar om fyra sätt att hitta din studiemotivation.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-15

Hitta antagningspoäng!

Hur funkar antagningspoäng och hur kan jag hitta förra årets poäng för den utbildning jag är intresserad av? Här förklarar vi vad antagningspoäng är och visar hur du hittar dem här på Gymnasium.se. 

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin