15 nov 2019

Yrkesprogrammen som väcker störst intresse hos blivande gymnasieelever

Att det är fler elever som läser högskoleförberedande program vet du säkert redan om. Men faktum är att drygt en tredjedel av alla gymnasieelever läser ett yrkesprogram. Här listar vi de yrkesprogram som våra besökare är mest intresserade av.

Så stor del kollade på yrkesprogram

Av alla som letade efter gymnasieutbildning på Gymnasium.se under 2015 var det 33,7% som valde att titta på något eller några av de 12 yrkesprogrammen. Siffran 33,7% blir extra intressant när vi konstaterar att det i årskurs ett under läsåret 14/15 är 34% som läser yrkesprogram.

De tre största yrkesprogrammen (alltså de programmen med flest antal elever) på gymnasieskolan under läsåret 14/15 var El- och energiprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet samt Fordons- och transportprogrammet.

Populäraste yrkesprogrammen på Gymnasium.se

Men vilka yrkesprogram är då populärast på Gymnasium.se? Vid en direkt jämförelse med de programmen med högst elevantal kan vi konstatera att toppen skiljer sig en aning. Hantverksprogrammet är det yrkesprogram som fortsätter att locka allra flest besökare. Naturbruksprogrammet är det yrkesprogram som lockar näst flest besökare med El- och energiprogrammet – som är yrkesprogrammet med flest antal elever – som det tredje mest besökta yrkesprogrammet.

De 5 populäraste yrkesprogrammen på Gymnasium.se

  1. Hantverksprogrammet
  2. Naturbruksprogrammet
  3. El- och energiprogrammet
  4. Fordons- och transportprogrammet
  5. Vård- och omsorgsprogrammet

Läs också om vilka yrkesprogram som har bäst möjligheter att leda till jobb!

Senast uppdaterad: 15 nov 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-08-14

Läs till bagare på gymnasiet!

I samband med fettisdagen var det mycket snack om semlor i wrapform. Vill du också utbilda dig till bagare och uppfinna spännande bakverk i framtiden? Läs mer om hur du utbildar dig till bagare på gymnasiet i den här artikeln.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-07

De 10 populäraste yrkena

Har du funderingar på vad du vill jobba med i framtiden? I den här artikeln har vi listat de 10 populäraste yrkena i Yrkesguiden på Gymnasium.se. Spana in artikeln för inspiration inför ditt gymnasieval!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-01-17

5 elevkårer berättar om sina verksamheter

Från Killergame till temaveckor om psykisk ohälsa – elevkårer gör sitt bästa för att elever ska få uppleva en fantastisk tid under sina gymnasieår. Vi har pratat med fem elevkårer om hur de gör skillnad på sina gymnasium.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin