Visa gymnasium.se som: Mobil

Hitta antagningspoäng!

Antagningspoäng gymnasiet

Vad är antagningspoäng?

Många tror att skolorna bestämmer en gräns som sökande elever måste uppnå för att komma in på ett program, men så är det inte. Antagningspoängen, (eller intagningspoängen) är en sammanfattning av de sökandes meritvärde  som antagningsnämnden använder för att kunna göra ett urval bland alla sökande. De med högst meritvärden kommer in.

Först görs en preliminär antagning, och efter omvalet presenteras den slutliga antagningen – det är dessa siffror vi visar som antagningspoäng och som uppdateras vid början av varje nytt läsår.

Antagningspoängen ändras varje år

Att vi visar antagningspoängen är för att hjälpa er få en uppfattning om hur många poäng som krävdes föregående år. Har du en lägre poäng än förra årets antagningspoäng behöver det alltså inte betyda att du inte kommer komma in på utbildningen, då det kommer vara nya sökande i år och siffrorna varierar från år till år. Antagningspoängen brukar anges i form av medelvärde, median och/eller sist antagen (lägsta poäng).

Vi på Gymnasium.se har samlat antagningspoäng för över 2500 gymnasieutbildningar. Du hittar dem genom att göra en sökning på ett program eller en inriktning i Gymnasium.se:s söktjänst - välj ett program och se poängen i övre högre hörnet på sidan, se bild.

Antagningspoäng gymnasiet

Saknar du information om program på en skola? Hitta intagningspoängen i vår länklista! 

Du kan även hitta förra årets snitt på meritpoäng till alla gymnasieprogram i den här artikeln.


Tips på andra artiklar:

Senast uppdaterad: 08 jun 2017

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-10-04

Plugga spelutveckling på gymnasiet!

Intresserad att skapa och designa spel? I vår artikel förklarar vi de olika yrkeskategorierna inom spelutvecklar yrket, hjälper dig hitta vad och vart du ska plugga, samt listar gymnasieskolor som erbjuder utbildning inom spelutveckling!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-03-16

Utlandsstudenterna - Evelina Ekman

Med hjälp av EF åkte Evelina på ett utbytesår till staden Gaithersburg som ligger utanför Washington D.C. i USA och fick uppleva en helt ny typ av skolmiljö! I första artikeln i serien Utlandsstudenterna berättar hon för oss om hur det var att bo i en värdfamilj och vad hennes utbytesår har gett henne för erfarenheter. Läs mer om Evelinas äventyr i USA!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-26

Tips på bra pluggteknik

Vill du bli bättre på att plugga? Det finns smarta knep du kan ta till för att få bättre översikt över olika ämnen. Perfekt för dig som stressar upp dig inför prov och inlämningar. Tricket ligger dels i planering, dels i att hitta studietekniker som passar dig. Gymnasium.se guidar dig till att bli en mer effektiv elev!

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin