Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hitta antagningspoäng!

Vad är antagningspoäng?

Många tror att skolorna bestämmer en gräns som sökande elever måste uppnå för att komma in på ett program, men så är det inte. Antagningspoängen, (eller intagningspoängen) är en sammanfattning av de sökandes meritvärde  som antagningsnämnden använder för att kunna göra ett urval bland alla sökande. De med högst meritvärden kommer in.

Först är det en preliminär antagning, och efter omvalet presenteras den slutliga antagningen – det är dessa siffror vi visar som antagningspoäng och som uppdateras vid början av varje nytt läsår.

Antagningspoängen ändras varje år

Att vi visar antagningspoängen är för att hjälpa er få en uppfattning om hur många poäng som krävdes föregående år. Har du en lägre poäng än förra årets antagningspoäng behöver det alltså inte betyda att du inte kommer komma in på utbildningen, då det kommer vara nya sökande i år och siffrorna varierar från år till år. Antagningspoängen brukar anges i form av medelvärde, median och/eller sist antagen (lägsta poäng).

Vi på gymnasium.se har samlat antagningspoäng för över 2500 gymnasieutbildningar. Du hittar dem genom att göra en sökning på ett program eller en inriktning i gymnasium.se:s söktjänst - välj ett program och se poängen i övre högre hörnet på sidan, se bild.

Saknar du information om program på en skola? Hitta intagningspoängen i vår länklista! 

Du kan även hitta förra årets snitt på meritpoäng till alla gymnasieprogram i den här artikeln.

Senast uppdaterad: 15 nov 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-11-11

Frågor att ställa på Öppet hus

Passa på att besöka de gymnasieskolor du är intresserad av när de bjuder in till Öppet hus, informationskvällar eller liknande. Det är en bra hjälp i ditt gymnasieval. Här har vi samlat frågor som kan vara bra att ställa när du är på besök på skolorna.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-10-01

Verktyg och tekniker för att minnas det du läser

När du börjar plugga på gymnasiet, och även senare på universitet eller högskola förväntas du ta ett stort ansvar för dina studier. Skolarbetet blir ofta mer självständigt, vilket kräver motivation, självdisciplin, koncentration och planering. Här är några verktyg och tekniker som kan hjälpa dig minnas bättre och få ordning på dina studier!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-03-01

Yrkesambassadörerna: Linn Norman

Linn Norman är vår nästa inspirerande yrkesambassadör! Hon är en driven egenföretagare inom makeup från Gällivare. Läs mer om Linns erfarenheter från skönhetsbranschen och yrket makeupartist!

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin