Visa gymnasium.se som: Mobil

Sportlov året runt!

Njut av sportlovsaktiviteter hela året - välj en sportig gymnasieutbildning!Gillar du sportlovsaktiviteter ?

Har ditt sportlov börjat än? Kanske har du fullt upp med att åka skidor, snowboard eller skridskor i det härliga vintervädret. Får du mersmak av de sportiga aktiviteterna har vi listat ett gäng härliga idrottsutbildningar som ger dig tillgång till sportlovsliknande aktiviteter på schemat - under hela läsåret!

Det finns många gymnasieskolor över hela landet som förutom de vanliga, nationella gymnasieprogrammen erbjuder Idrottsutbildningar inom olika sporter och på olika nivåer. Det kan röra sig om Riksidrottsgymnasier (RIG) och nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU). Båda utbildningstyperna riktar sig till elever som vill kombinera sina gymnasiestudier med en elitsatsning i sin idrott. NIU är lokala/regionala, medan RIG är riksrekryterande och kan sökas från hela landet. 

NIU- och RIG-skolor är de enda skolorna som får erbjuda Specialidrott - utbildningar med särskilt tydlig elitidrottskaraktär. Ämnet får ingå med 200 poäng i programfördjupningen och 200 poäng i det individuella valet. På vissa skolor ingår ännu mer idrott i form av utökat program med 300 extra poäng. 

Det finns NIU- och RIG-skolor inom en mängd olika idrotter. Vi har plockat ut de mest vintriga idrotterna - lagom till sportlovet. 

Vintersportiga skolor med internat

På en del skolor har man internatboende, vilket innebär att du som kommer långt ifrån kan få bo med andra elever på skolan, testa på vuxenlivet och samtidigt få en utvecklande studietid med skidor, skridskor eller snowboard på schemat! Skidgymnasiet i SvegMalung- Sälens gymnasieskola, Åva gymnasium och Hågestaskolan är exempel på skolor med boende.

Läs mer om olika skolor med vinteridrotter nedan. Missa inte att du kan lämna intresseanmälan om det är någon skola du vill bli kontaktad av!

Gillar du...?

Läs mer om...!

Ishockey Ishockeygymnasium
Alpint och snowboard Riksrekryterande idrottsutbildning i Alpint & snowboard
Freeski Riksrekryterande idrottsutbildning i Freeski
Konståkning Skolor med konståkningsprofil
Längdskidåkning Hågestaskolan och Skidgymnasiet i Mora
Skidskytte Riksidrottsgymnasium i Skidskytte


Tips på andra artiklar:

Senast uppdaterad: 14 aug 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-05-16

Smartphonegenerationen

Är du en typisk generation Z? Kolla om dessa påståenden stämmer in på dig! 

Tags: Inspiration
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-01

Yrkesambassadörerna: Britta Spencer

Britta Spencer är 21 år och är inte vilken målare som helst: Hon blev nordisk mästare i måleri 2018 och blev samma år tvåa i SM i måleri. Ända sedan studenten har hon jobbat som målare och tvekar inte en sekund på att hon har valt rätt yrke. Läs om varför Britta valde just inriktningen Måleri!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-10-06

Populäraste gymnasieutbildningarna i Göteborg under 2017

Ska du välja gymnasium i Göteborg? Har du ditt val framför dig kanske du funderar på vad andra väljer och vilka program som är vanligast. Vi på Gymnasium.se har kikat på vilka gymnasieutbildningar som flest intresserat sig för under 2017 i Göteborg - se de 10 populäraste programmen!

Tags: Inspiration
Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin