Visa gymnasium.se som: Mobil

Sportlov året runt!

Njut av sportlovsaktiviteter hela året - välj en sportig gymnasieutbildning!Gillar du sportlovsaktiviteter ?

Har ditt sportlov börjat än? Kanske har du fullt upp med att åka skidor, snowboard eller skridskor i det härliga vintervädret. Får du mersmak av de sportiga aktiviteterna har vi listat ett gäng härliga idrottsutbildningar som ger dig tillgång till sportlovsliknande aktiviteter på schemat - under hela läsåret!

Det finns många gymnasieskolor över hela landet som förutom de vanliga, nationella gymnasieprogrammen erbjuder Idrottsutbildningar inom olika sporter och på olika nivåer. Det kan röra sig om Riksidrottsgymnasier (RIG) och nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU). Båda utbildningstyperna riktar sig till elever som vill kombinera sina gymnasiestudier med en elitsatsning i sin idrott. NIU är lokala/regionala, medan RIG är riksrekryterande och kan sökas från hela landet. 

NIU- och RIG-skolor är de enda skolorna som får erbjuda Specialidrott - utbildningar med särskilt tydlig elitidrottskaraktär. Ämnet får ingå med 200 poäng i programfördjupningen och 200 poäng i det individuella valet. På vissa skolor ingår ännu mer idrott i form av utökat program med 300 extra poäng. 

Det finns NIU- och RIG-skolor inom en mängd olika idrotter. Vi har plockat ut de mest vintriga idrotterna - lagom till sportlovet. 

Vintersportiga skolor med internat

På en del skolor har man internatboende, vilket innebär att du som kommer långt ifrån kan få bo med andra elever på skolan, testa på vuxenlivet och samtidigt få en utvecklande studietid med skidor, skridskor eller snowboard på schemat! Skidgymnasiet i SvegMalung- Sälens gymnasieskola, Åva gymnasium och Hågestaskolan är exempel på skolor med boende.

Läs mer om olika skolor med vinteridrotter nedan. Missa inte att du kan lämna intresseanmälan om det är någon skola du vill bli kontaktad av!

Gillar du...?

Läs mer om...!

Ishockey Ishockeygymnasium
Alpint och snowboard Riksrekryterande idrottsutbildning i Alpint & snowboard
Freeski Riksrekryterande idrottsutbildning i Freeski
Konståkning Skolor med konståkningsprofil
Längdskidåkning Hågestaskolan och Skidgymnasiet i Mora
Skidskytte Riksidrottsgymnasium i Skidskytte


Tips på andra artiklar:

Senast uppdaterad: 14 aug 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-08-15

5 skäl att skaffa en Cambridgeexamen

Cambridge Certificate of Advanced English är en examen som tas av mer än fyra miljoner människor i 130 länder varje år. Med en Cambridgeexamen på ditt CV har du goda möjligheter att söka till utbildningar över hela världen och du får en stämpel på att din engelska håller en hög internationell nivå.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-02-25

Yrkesprogrammen som ger flest möjligheter till jobb

En av de största anledningarna till att välja ett yrkesprogram är ofta att eleven i fråga vill ut i arbetslivet efter gymnasiet. I den här artikeln vill vi lyfta fram de yrken där det är störst brist på arbetskraft och därmed mindre konkurrens om jobben. 

Tags: Inspiration
Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-01-24

Få en djupare bild av skolan med elevrecensioner

Är du intresserad av att lära dig mer om gymnasieskolor och utbildningar, men har inte möjlighet eller ork att besöka skolor? Genom recensioner av gymnasieskolor får du information om olika utbildningar, skrivna direkt av eleverna. Det är ett enkelt och smidigt sätt att lära dig mer om flera olika utbildningar, direkt i din telefon eller på din dator.

Tags: Inspiration
Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin