5 skäl att skaffa en Cambridgeexamen

Cambridge Certificate of Advanced English är en examen som tas av mer än fyra miljoner människor i 130 länder varje år. Med en Cambridgeexamen på ditt CV har du goda möjligheter att söka till utbildningar över hela världen och du får en stämpel på att din engelska håller en hög internationell nivå.

Cambridge Certificate

Alla som inte har engelska som modersmål kan göra ett prov för att få ett så kallat Cambridge Certificate of Advanced English. Denna examen tas av mer än fyra miljoner människor i 130 länder varje år och är en stämpel på att din engelska håller en hög internationell nivå.

Det finns flera olika typer av Cambridgeexamina som man kan ta - på olika avancerade språknivåer. Dessa är: allmän engelska, affärsengelska och engelska med yrkesinriktning. Hitta gymnasieutbildningar som förbereder dig för Cambridgecertifikat här!

Varför Cambridgeexamen?

Med en Cambridgeexamen på ditt CV har du en fin merit att visa upp när du ska söka jobb eller utbildning och såväl arbetsgivare som universitet och myndigheter i hela världen erkänner dessa språkexamina. Du kan ta din Cambridgeexamen på flera orter i Sverige.

5 skäl att skaffa en Cambridgeexamen

1. Lär dig engelska på riktigt

Få kunskaper i engelska som du kan använda i verkliga situationer! När du förbereder dig för Cambridgeproven får du kommunikativa färdigheter som du kan använda i vardagen, på jobbet och när du pluggar.

2. Prov för olika nivåer och syften

• Proven är anpassade efter den internationella standarden för att beskriva språkkunskaper (Common European Framework of Reference for Languages (CEFR)
• Du kan göra ett test online för att hitta rätt nivå för dig.
• Arbetsgivare, högskolor och universitet kan enkelt specificera vilken språknivå de kräver av sina kandidater – och du som ska ansöka kan också hitta rätt nivå att sträva efter för att exempelvis komma in på din drömutbildning.

3. Används för jobb och utlandsstudier

Cambridgecertifikaten accepteras av 20,000 universitet, arbetsgivare och regeringar över hela världen. En del certifikat används också för visum och utlandsstudier i Storbritannien, USA och Kanada.

4. Få tillgång till en uppsjö av studiematerial

Genom att ta en kurs i Cambridgeengelska får du tillgång till förberedelsematerial, videos, spel, och sociala medier där du utvecklar och tillämpar din engelska. Med varje prov medföljer omfattande förberedelse- och stödmaterial för att du ska vara väl förberedd när du gör provet.

5. Säkert, pålitligt och rättvist

Proven du genomför för att få en Cambridgeexamen är utformade för att vara rättvisa för alla – oavsett bakgrund, ålder, kön och modersmål. Varje examinationsställe följer hårda regler och inspekteras regelbundet för att säkerställa att allt går rätt till. Det innebär att ingen får fina betyg genom fjäsk - här gäller bara objektiva bedömningar. 

Länktips
Är du intresserad och vill testa din engelska?


Källor: cambridgeenglish.org, folkuniversitetet.se


Annonser