Visa gymnasium.se som: Mobil

5 gymnasieprogram som leder till jobb

Är det dags för dig att välja gymnasium? Att välja rätt gymnasieprogram kan kännas svårt då det finns många valmöjligheter. Ett tips är att välja utifrån dina intressen kombinerat med hur arbetsmarknaden ser ut kommande år. Vi har listat fem yrkesprogram som ger dig goda möjligheter att få ett jobb efter studenten. 

Här finns framtidens jobb

Vill du ha ett yrke och starta din karriär direkt efter studenten? Då kan ett yrkesprogram vara rätt väg för dig att gå. Enligt Arbetsförmedlingens prognoser för framtidens arbetsmarknad kommer det finnas goda möjligheter till jobb för elektriker, snickare, lastbilsförare, VVS-montörer och undersköterskor.

Genom att välja ett yrkesprogram kan du utbilda dig till ett yrke som gör dig redo för arbetsmarknaden efter att dina gymnasiestudier är avklarade. Du kan även lägga till ytterligare kurser för att bli behörig att plugga vidare på högskola och universitet om du senare skulle vilja det. På så sätt håller du många dörrar öppna – smidigt och bra, eller hur?

Yrkesprogrammen med störst chans till jobb efter studenten

Vill du veta mer om olika yrken och hur du kan gå tillväga för att bli det du drömmer om? Läs mer i vår yrkesguide

Källa: Arbetsförmedlingen

Senast uppdaterad: 16 apr 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-01-21

Så framtidssäkrar du din gymnasieutbildning – 3 tips

Den tekniska utvecklingen kommer att få miljontals jobb att försvinna. Vi listar tre tips du kan tänka på för att vara attraktiv på framtidens arbetsmarknad!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-03-01

Yrkesambassadörerna: Linn Norman

Linn Norman är vår nästa inspirerande yrkesambassadör! Hon är en driven egenföretagare inom makeup från Gällivare. Läs mer om Linns erfarenheter från skönhetsbranschen och yrket makeupartist!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-11

Frågor att ställa på Öppet hus

Passa på att besöka de gymnasieskolor du är intresserad av när de bjuder in till Öppet hus, informationskvällar eller liknande. Det är en bra hjälp i ditt gymnasieval. Här har vi samlat frågor som kan vara bra att ställa när du är på besök på skolorna.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin