Visa gymnasium.se som: Mobil
jobba med människor

5 gymnasieprogram/profiler för dig som vill jobba med människor

Vill du hjälpa människor i framtiden och ha ett arbete som utvecklar samhället? Välj ett gymnasieprogram som fokuserar på ämnen för dig som vill jobba med människor!

Att jobba runt, med och för människor är utvecklande både för dig och din omgivning. Oavsett vilken inriktning du tar i ditt framtida yrkesliv kommer du ha ett yrke där du verkligen gör skillnad. På gymnasiet kan du välja olika program eller profiler som riktar in sig på olika ämnen men det dom har gemensamt är att du på något sätt kommer att kunna arbeta med människor i framtiden. 

Är du intresserad av att vårda människor och förändra deras liv? Vill du arbeta med service mot människor och ge dem deras livs upplevelse? Vill du jobba direkt efter gymnasiet kan du få jobb som fritidsledare, personlig assistent eller restaurangbiträde. Vill du utöka dina kunskaper kan du vidareutbilda dig till bland annat sjuksköterska, psykolog eller lärare. Här nedan hittar du exempel på fem gymnasieprogram/profiler för dig som vill jobba med människor! 


Vet du inte alls vad du vill gå för gymnasium? Gör vårt gymnasietest och ta reda på vilket program och inriktning som kan passa dig.

Ta mig till gymnasietestet

Senast uppdaterad: 30 sep 2022

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-04-28

5 gymnasieinriktningar för dig som är aktiv

Dags att söka gymnasium? Vad kul! Äntligen får du rikta in dig på något du tycker är intressant. Är du en aktiv person som vill kombinera dina gymnasiestudier med en sport?

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-02-17

5 fördelar med gymnasiet

Känner du dig skoltrött och försöker hitta motivationen till höstens gymnasiestart? Här har vi listat fem fördelar med gymnasiet som förhoppningsvis kan ge dig en knuff i rätt riktning! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-30

5 anledningar till att gå samhällsvetenskapsprogrammet

Tycker du om människor och vill veta mer om hur vi lever och utvecklas tillsammans? Om du är nyfiken på olika livsstilar, levnadsvillkor och samhällen i och utanför Sverige, borde du välja samhällsvetenskapsprogrammet.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin