5 gymnasieprogram/profiler för dig som vill jobba med människor

Vill du hjälpa människor i framtiden och ha ett arbete som utvecklar samhället? Välj ett gymnasieprogram som fokuserar på ämnen för dig som vill jobba med människor! Vi har listat 5 olika gymnasieprogram! 

jobba med människor

Vill du hjälpa människor i framtiden och ha ett arbete som utvecklar samhället? Välj ett gymnasieprogram som fokuserar på ämnen för dig som vill jobba med människor!

Att jobba runt, med och för människor är utvecklande både för dig och din omgivning. Oavsett vilken inriktning du tar i ditt framtida yrkesliv kommer du ha ett yrke där du verkligen gör skillnad. På gymnasiet kan du välja olika program eller profiler som riktar in sig på olika ämnen men det dom har gemensamt är att du på något sätt kommer att kunna arbeta med människor i framtiden. 

Är du intresserad av att vårda människor och förändra deras liv? Vill du arbeta med service mot människor och ge dem deras livs upplevelse? Vill du jobba direkt efter gymnasiet kan du få jobb som fritidsledare, personlig assistent eller restaurangbiträde. Vill du utöka dina kunskaper kan du vidareutbilda dig till bland annat sjuksköterska, psykolog eller lärare. Här nedan hittar du exempel på fem gymnasieprogram/profiler för dig som vill jobba med människor! 


Vet du inte alls vad du vill gå för gymnasium? Gör vårt gymnasietest och ta reda på vilket program och inriktning som kan passa dig.

Ta mig till gymnasietestet


Annonser