Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

5 gymnasieinriktningar för dig som är aktiv

Dags att söka gymnasium? Vad kul! Äntligen får du rikta in dig på något du tycker är intressant. Det kan vara svårt att välja bland alla olika inriktningar men om du är en aktiv person som vill kombinera dina gymnasiestudier med sport så kommer här några tips.

När du närmar dig slutet av nian kommer det kanske första stora valet i livet –  gymnasievalet! Tur att det finns så många olika inriktningar så det går att hitta något som passar alla. Vad är du intresserad av? Är fotboll din stora passion i livet, eller är det dans du brinner för? Nedan listar vi fem olika gymnasieinriktningar för dig som gillar att röra på dig och vill att sporten är en stor del av din gymnasieutbildning.

Är du intresserad av något annat inom sport?

Sök bland alla sportinriktningar 

Senast uppdaterad: 28 apr 2022

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-02-17

5 fördelar med gymnasiet

Känner du dig skoltrött och försöker hitta motivationen till höstens gymnasiestart? Här har vi listat fem fördelar med gymnasiet som förhoppningsvis kan ge dig en knuff i rätt riktning! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-01-07

Så räknar du ut ditt meritvärde

Meritvärdet är summan av dina 16 eller 17 bästa betyg från högstadiet, där betygen räknas om till siffror. Ditt meritvärde kan ge dig en fingervisning av hur du ligger till i ansökan till olika gymnasieskolor! Läs mer om hur du räknar ut ditt meritvärde här.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-22

Räkna ut ditt meritvärde

Meritvärdet är summan av dina 16 eller 17 bästa betyg från högstadiet, där betygen räknas om till siffror. Ditt meritvärde kan ge dig en fingervisning av hur du ligger till i ansökan till olika gymnasieskolor. Räkna ut ditt meritvärde här!

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin