2 av 3 elever tycker det är svårt att välja gymnasium!

Vilka frågor vill blivande gymnasieelever har svar på innan de väljer? Hur många tycker att det är svårt att göra sitt val? Ta del av gymnasium.se:s årliga Gymnasierapport och läs mer om vad eleverna tycker om sitt gymnasieval!

2 av 3 elever tycker det är svårt att välja gymnasium

Hur svårt tycker en elev det är att välja gymnasium?

Varje år genomför gymnasium.se en undersökning där blivande gymnasieelever får svara på massa olika frågor, bland annat hur ni känner inför gymnasievalet, vilka frågor ni helst vill ha svar på och varför ni läser recensioner om skolor. Årets undersökning genomfördes mellan december 2017 och februari 2018. Totalt 2072 blivande gymnasieelever deltog i undersökningen.

En av delarna i undersökningen handlar om hur blivande gymnasieelever känner kring gymnasievalet. Undersökningen visade att 71 % av de högstadieelever som deltog i undersökningen tycker att det är svårt att välja skola och program till gymnasiet.

Vad vill du veta innan du gör ditt gymnasieval? 

Vi ställde också en fråga kring vilken typ av information elever vill ha inför gymnasievalet. De frågor som flest ville ha svar på var bland annat hur atmosfären på skolan är och vilka framtidsmöjligheter som finns efter en specifik gymnasieutbildning. Har du några frågor om gymnasievalet och hur det går till? Läs om allt från antagning till studieteknik här: 

Gymnasierapporten 2018

Hur många procent av blivande gymnasieelever läser recensioner och i vilken utsträckning påverkar det vilket gymnasium och vilket program de väljer? Läs mer om detta och andra spännande frågor genom att ladda ner Gymnasierapporten 2018 här!


Annonser