Visa gymnasium.se som: Mobil

Billiga aktiviteter under sportlovet

aktiviteter-sportlov2017

10 saker att göra på sportlovet under hundralappen!

Ska du vara i Stockholm under sportlovet? Med en hel veckas ledighet finns det mycket tid att hitta på roliga aktiviteter. Gymnasium.se har listat tio aktiviteter som du kan göra under lovet -helt gratis eller under hundralappen.

1. Åk skridskor i stan

Även fast isen har börjat smälta runt Stockholm finns det fortfarande möjlighet att åka skridskor. Kungsträdgården och Vasaparken har konstgjorda isbanor som är öppna under hela sportlovet. Om du har egna skridskor med dig är det gratis och om du vill låna kostar det 40 kronor.

2. Studentbio på SF Bio

Om du går på gymnasiet har du möjlighet att använda ditt Mecenat- eller Studentkort för att gå på studentbio. Biljetten kostar 60 kronor och varje måndag är det premiär för nya filmer. Visa upp ditt mecenat- eller studentkort tillsammans med en ID-handling i en av kassorna på biografen när du köper din biobiljett.

Erbjudandet gäller måndag-torsdag - här kan du se bioschemat under sportlovet.

3. Lan med kompisarna

Om du tycker om dataspel är det en perfekt vecka att samla kompisarna med era datorer och spela era favoritspel. Det kan vara bökigt att bära med sig datorn hem till någon, då är det smidigare att sätta er på ett gamingcenter tillsammans. Inferno Online anordnar nattgibb varje natt under sportlovsveckan på både Odenplan och Södermalm.

4. Testa på olika träningsformer

Under sportlovsveckan erbjuder många av Stockholm stads idrottsanläggningar aktiviteter utöver det vanliga schemat som man kan testa på. På Eriksdalsbadet kan du bland annat prova på yoga, simhopp och Zumba. På Husbybadet och Eriksdalsbadet kostar entreavgiften för bad 40 kronor, på resterande simhallar i Stockholm kostar det 20 kronor. För att se hela veckoschemat och vad som händer på din närmaste idrottsanläggning - kika här.

5. Ta en tur på museum i stan

På Tekniska museet har du möjlighet att gå på utställningen “Winter Games”, här finns det möjlighet att testa på backhoppning, snowboard, bob, curling och massa mer - inomhus.
Även Stockholms spelmuseum har aktiviteter under lovet, du kan bland annat se utställningen om spelhistoria och även testa spel som var med och formade spelkulturen.

Andra museum i Stockholm: Naturhistoriska riksmuseet, Vasamuseet, och Etnografiska museet.

6. En vecka med Fryshuset

Fryshuset anordnar många sportlovsaktiviteter för sina medlemmar, är du inte medlem kan du bli det på plats för 50 kronor. Under sportlovet finns det möjlighet att delta i en DJ-workshop, musikproduktion och även testa på beachvolley inomhus. Aktiviteterna kostar max 100 kronor och glöm inte att signa upp innan, vilket du kan göra här.

7. Anordna en loppis med kompisar

Varför inte tjäna pengar under lovet istället för att spendera? Ta fram kläder och prylar som du inte använder längre och anordna en loppis tillsammans med dina kompisar, gärna på en plats där många människor passerar på dagarna. Ni kan även ha en dag där ni byter saker och kläder mellan varandra, på så sätt blir du av med saker som bara tar plats hemma samtidigt som du får nya saker- utan att spendera en krona!

8. Skräckvandring i Gamla Stan

Nu när du har ledigt från skolan kan det vara roligt att upptäcka Stockholm på nytt! Det finns bland annat en guidad tur runt Gamla Stan där du får höra mörk och spännande fakta från historien, bland annat var helvetesgränd har fått sitt namn ifrån.

Alla turer är gratis och på engelska, mer information hittar du här.

9. Animevecka på Solnas bibliotek

Stockholms bibliotek anordnar aktiviteter under sportlovsveckan - helt gratis. På Solnas bibliotek finns det möjlighet att lära dig att teckna mangafiguer och se animefilmer under veckan. Även om det inte är någon speciell aktivitet på biblioteket nära dig kan det vara skönt att gå dit och koppla av i en läshörna med en bra bok.

10. Seriemaraton

Under sportlovsveckan har du äntligen tid att spendera mycket tid med vänner och samla energi för resten av vårterminen. Det är en perfekt vecka att slappa med kompisarna och kolla på en serie som du kanske inte har haft tid att kolla på under skolveckorna eller varför inte se om en favoritserie.


Senast uppdaterad: 24 feb 2017

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-04-27

Tips för att fixa sommarjobbet

Är du på jakt efter ett sommarjobb, men vet inte riktigt hur du ska göra? Här får du de tips du behöver för att lyckas få ett sommarjobb.

Tags: Inspiration
Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-10-18

Idrotterna du inte visste fanns på gymnasiet

Håller du på med någon idrott? På många gymnasieskolor kan du kombinera ditt program med en idrottsutbildning eller idrottsprofil och på så vis utöva din sport på skoltid. Här är listan på idrotterna du inte visste fanns som skolval! 

Tags: Inspiration
Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-12-07

Plugga spelutveckling på gymnasiet!

Intresserad att skapa och designa spel? I vår artikel förklarar vi de olika yrkeskategorierna inom spelutvecklar yrket, hjälper dig hitta vad och vart du ska plugga, samt listar gymnasieskolor som erbjuder utbildning inom spelutveckling!

Tags: Inspiration
Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin