Visa gymnasium.se som: Mobil
JIPPI! Nu kan man söka på antagningspoäng

Nyhet! Filtrera på antagningspoäng

Nu kan du söka och filtrera på antagningspoäng på gymnasium.se! Det innebär att du kan söka på en skola, program eller ort och sedan sortera alternativen utifrån vilka antagningspoäng utbildningarna har.

Vill du kunna se program och inriktningar som du har störst chans att komma in på? Nu kan du se antagningspoäng i söket på gymnasium.se, och sortera från högt till lågt eller från lågt och uppåt.

Så här gör du för att använda filtreringen av antagningspoäng:

1. Gör först en sökning på någon av parametrarna Program, Ämne/inriktning, Ort eller fritextsök. Du får då en sökresultatlista med alternativ som matchar din sökning. Du kan också komma direkt till en sådan sida ifrån en Googlesökning.

2. Klicka på "visa alla filter" till höger om "ort".

3. Du kan sedan antingen välja ett föreslaget intervall, ex för att se alla utbildningar med antagningspoäng mellan 200-250 poäng. Se bild nedan.

Antagningspoäng på gymnasium.se

4. Du kan sortera din sökning på antagningspoäng antingen stigande (↑) eller fallande (↓). Klicka på "sortera" för att se alternativen.

Sorterar du på stigande får du först alternativ med lägst (eller inga) antagningspoäng. Det kan vara bra om ditt meritvärde ligger i det lägre spannet.

Sorterar du på fallande får du alternativen med högst meritvärde överst och sedan i fallande ordning. 

Antagningspoäng stigande - fallande ordning

>>Gå till söket och se alla antagningspoäng i stigande ordning!

Filtrera på antagningspoäng, riksintag eller recensioner

På gymnasium.se finns i dagsläget tre olika filter du kan använda för att sortera ditt sökresultat:

  • Antagningspoäng
  • Riksintag
  • Recensioner

Genom att välja något av dessa alternativ får du fram sökresultat som stämmer överens med valda kriterier. 

Vad är antagningspoäng?

Antagningspoäng är den summa poäng som man minst behövde ha för att komma in på utbildningen föregående år. Eller rättare sagt, den som hade lägst poäng av de som antogs föregående år, hade så många poäng. Du kan jämföra ditt meritvärde med antagningspoängen för att se om du har ungefär lika många poäng som krävdes för att bli antagen förra året. Här kan du läsa mer och räkna ut ditt meritvärde.

Riksintag

Skolor som tar emot elever på lika villkor, oavsett var i landet de bor. Alla fristående skolor har riksintag, samt skolor med riksrekryterande utbildningar, exempelvis spetsutbildningar.

>>Sortera efter riksintag

Recensioner

Vill du veta vad andra elever tycker om utbildningen du vill gå? Sorterar du på recensioner får du fram skolor med flest och bäst recensioner. 

>>Sortera efter recensioner

Senast uppdaterad: 19 aug 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-11-29

Prokrastinera mera!

Kanske har du hört ordet förr - men har du koll på vad prokrastinering innebär? Vi på gymnasium.se reder ut vad prokrastinera betyder, dess för- och nackdelar och våra allra bästa tips! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-06-10

Så många läser recensioner inför gymnasievalet

Recensioner blir ett allt vanligare inslag runt om på nätet. Detta gäller inte bara när människor letar restauranger, eller vill spana efter ett nytt resmål. Den här trenden går även att se i utbildningsbranschen! Klicka dig vidare för att läsa om Gymnasium.se's undersökning.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-10-09

Genomsnittlig betygspoäng på gymnasiet

Skolverket släpper varje år statistik över den genomsnittliga betygspoängen i gymnasiet, här kan du se skillnaden mellan yrkesprogram och högskoleförberedande program och vilka program som hade högst och lägst.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin