Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Tjej med hörlurar som pluggar

Läxhjälp online

Var hittar jag läxhjälp på nätet?

Läxhjälp online erbjuds idag som ett alternativ för dig som vill kunna sitta hemma vid din egen dator i lugn och ro och få hjälp med dina läxor och skolarbeten. Det finns både gratissajter, som drivs av exempelvis kommuner eller ideella organisationer såväl som sidor där du får betala för vissa typer av tjänster.

Hur fungerar läxhjälp på nätet?

Det finns olika typer av läxhjälp via nätet. På vissa sidor kan du få hjälp genom att chatta med lärare som finns tillgängliga. De är ofta online under vissa dagar och tider och kan ge hjälp i utvalda ämnen som till exempel matematik. På andra sidor finns det möjlighet att ställa frågor och få svar av andra elever i olika forum eller prata med andra elever om skolarbeten i speciella chattrum eller online-klassrum.

Andra sätt att få läxhjälp på internet är att läsa speciella guider som tar upp ämnen som studieteknik, att plugga till nationella prov eller till högskoleprovet, hur man skriver en labbrapport eller en krönika. På en del hemsidor har du också tillgång till videofilmer med lösningar på mattetal, ibland kan du behöva vara medlem på en sida eller betala för att få tillgång till detta.

Vad kostar läxhjälp online?

En del läxhjälp online är gratis och finns tillgänglig antingen för alla eller för exempelvis dig som bor i en specifik kommun. På andra hemsidor kostar läxhjälpen online, det kan då vara en kostnad för alla funktioner eller endast för vissa funktioner. Det kan handla om en engångskostnad eller en viss kostnad per månad.


Senast uppdaterad: 23 sep 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-09-23

Läxhjälp i hemmet

Läxhjälp i hemmet kostar oftast för dig som elev och innebär att en lärare kommer hem till dig och ger antingen privatundervisning eller undervisar dig tillsammans med syskon, klasskamrater eller kompisar. Läxhjälp i hemmet är smidigt för dig som elev eftersom du slipper ta dig till en lokal för att få hjälp med dina läxor. Dessutom får du läxhjälp i en miljö där du känner dig trygg och säker.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-23

Läxhjälpstyper

Det finns många företag och organisationer som anordnar intensivkurser inför nationella prov. På dessa kurser får du till exempel gå igenom uppgifter och tal från tidigare års nationella prov samt gå igenom exempel-uppgifter. Dessa kurser sker ofta på helgen så att du som elev ska få undervisning under en eller två heldagar. För att du ska få så bra undervisning som möjligt delas eleverna ofta in ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-06-05

Ditt meritvärde är 151-230 poäng

DITT RESULTAT Vad kan du göra med dina poäng? Med ditt resultat finns det många olika program du kan välja mellan! Klicka på den röda knappen för att se alla program som du har poäng nog för att söka in till. Du kan välja mellan yrkesprogram och högskoleförberedande program, hitta det program som passar dig bäst!                  Tillbaka  &nb ...
Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin