Visa gymnasium.se som: Mobil

Läxhjälp i hemmet

Läxhjälp i hemmetHur fungerar läxhjälp i hemmet?

Läxhjälp i hemmet kostar oftast för dig som elev och innebär att en lärare kommer hem till dig och ger antingen privatundervisning eller undervisar dig tillsammans med syskon, klasskamrater eller kompisar. Läxhjälp i hemmet är smidigt för dig som elev eftersom du slipper ta dig till en lokal för att få hjälp med dina läxor. Dessutom får du läxhjälp i en miljö där du känner dig trygg och säker.

Olika typer av läxhjälp i hemmet

Du kan få hjälp med specifika ämnen som matematik, fysik eller engelska eller få extra hjälp att plugga inför specifika prov eller nationella prov.

Vad gör jag om jag inte är nöjd med läraren eller med upplägget på läxhjälpen?

Många läxhjälpsföretag arbetar mycket med att regelbundet följa upp hur det går för dig som elev och hur du trivs med den lärare du har. Exempelvis får din förälder ofta en rapport via mail eller telefon från din lärare efter ett visst antal läxhjälpstillfällen eller till och med efter varje lektion så att denne ska vara uppdaterad om hur det går för dig.

Få rutavdrag för läxhjälp i hemmet

Det är möjligt för föräldrar och vårdnadshavare att göra skatteavdrag för läxhjälp som utförs i hemmet. Avdrag kan göras med som mest halva arbetskostnaden och det går att göra avdrag med max 50 000 kr per år. OBS! För arbete som utförs efter 1 augusti 2015 är det inte längre möjligt att göra rutavdrag för läxhjälp. För information om vad som gäller vänd dig till Skatteverket.

Sök efter läxhjälp Så fungerar läxhjälp
Läxhjälp online Läxhjälpstyper
Rutavdrag för läxhjälp Läxhjälp
Senast uppdaterad: 13 nov 2015

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin