Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Hand som skriver på ett papper
23 sep 2019

Läxhjälp i hemmet

Hur fungerar läxhjälp i hemmet?

Läxhjälp i hemmet kostar oftast för dig som elev och innebär att en lärare kommer hem till dig och ger antingen privatundervisning eller undervisar dig tillsammans med syskon, klasskamrater eller kompisar. Läxhjälp i hemmet är smidigt för dig som elev eftersom du slipper ta dig till en lokal för att få hjälp med dina läxor. Dessutom får du läxhjälp i en miljö där du känner dig trygg och säker.

Olika typer av läxhjälp i hemmet

Du kan få hjälp med specifika ämnen som matematik, fysik eller engelska eller få extra hjälp att plugga inför specifika prov eller nationella prov.

Vad gör jag om jag inte är nöjd med läraren eller med upplägget på läxhjälpen?

Många läxhjälpsföretag arbetar mycket med att regelbundet följa upp hur det går för dig som elev och hur du trivs med den lärare du har. Exempelvis får din förälder ofta en rapport via mail eller telefon från din lärare efter ett visst antal läxhjälpstillfällen eller till och med efter varje lektion så att denne ska vara uppdaterad om hur det går för dig.

Få rutavdrag för läxhjälp i hemmet

Det är möjligt för föräldrar och vårdnadshavare att göra skatteavdrag för läxhjälp som utförs i hemmet. Avdrag kan göras med som mest halva arbetskostnaden och det går att göra avdrag med max 50 000 kr per år. OBS! För arbete som utförs efter 1 augusti 2015 är det inte längre möjligt att göra rutavdrag för läxhjälp. För information om vad som gäller vänd dig till Skatteverket.


Senast uppdaterad: 23 sep 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-09-23

Så fungerar läxhjälp

Det finns många olika typer av läxhjälp, både för elever som vill få godkänt i något ämne och för de elever som vill höja sitt betyg. En del skolor, kommuner och andra typer av organisationer erbjuder gratis läxhjälp. Det finns även mängder av företag som erbjuder läxhjälp mot en kostnad. Det är vanligt att dessa företag erbjuder privat läxhjälp, där exempelvis en lärare kommer till elevens hem fö ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-04-30

Läxhjälp online

Läxhjälp online erbjuds idag som ett alternativ för dig som vill kunna sitta hemma vid din egen dator i lugn och ro och få hjälp med dina läxor och skolarbeten. Det finns både gratissajter, som drivs av exempelvis kommuner eller ideella organisationer såväl som sidor där du får betala för vissa typer av tjänster som till exempel Allakando läxhjälp och SmartStudies läxhjälp.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-23

Läxhjälp

Idag erbjuder många olika företag och organisationer läxhjälp för dig som går i grundskolan eller gymnasiet. Det finns läxhjälp som passar både dig som behöver få godkänt i ett ämne och för dig som vill höja ditt betyg. Du kan välja mellan läxhjälp i hemmet, läxhjälp online, räknestugor, kurser inför nationella proven och mycket mer. Att det finns mycket att välja på betyder att det finns läxhjälp ...
Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin