Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hand som skriver på ett papper

Läxhjälp i hemmet

Hur fungerar läxhjälp i hemmet?

Läxhjälp i hemmet kostar oftast för dig som elev och innebär att en lärare kommer hem till dig och ger antingen privatundervisning eller undervisar dig tillsammans med syskon, klasskamrater eller kompisar. Läxhjälp i hemmet är smidigt för dig som elev eftersom du slipper ta dig till en lokal för att få hjälp med dina läxor. Dessutom får du läxhjälp i en miljö där du känner dig trygg och säker.

Olika typer av läxhjälp i hemmet

Du kan få hjälp med specifika ämnen som matematik, fysik eller engelska eller få extra hjälp att plugga inför specifika prov eller nationella prov.

Vad gör jag om jag inte är nöjd med läraren eller med upplägget på läxhjälpen?

Många läxhjälpsföretag arbetar mycket med att regelbundet följa upp hur det går för dig som elev och hur du trivs med den lärare du har. Exempelvis får din förälder ofta en rapport via mail eller telefon från din lärare efter ett visst antal läxhjälpstillfällen eller till och med efter varje lektion så att denne ska vara uppdaterad om hur det går för dig.

Få rutavdrag för läxhjälp i hemmet

Det är möjligt för föräldrar och vårdnadshavare att göra skatteavdrag för läxhjälp som utförs i hemmet. Avdrag kan göras med som mest halva arbetskostnaden och det går att göra avdrag med max 50 000 kr per år. OBS! För arbete som utförs efter 1 augusti 2015 är det inte längre möjligt att göra rutavdrag för läxhjälp. För information om vad som gäller vänd dig till Skatteverket.


Senast uppdaterad: 23 sep 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-09-23

Läxhjälpstyper

Det finns många företag och organisationer som anordnar intensivkurser inför nationella prov. På dessa kurser får du till exempel gå igenom uppgifter och tal från tidigare års nationella prov samt gå igenom exempel-uppgifter. Dessa kurser sker ofta på helgen så att du som elev ska få undervisning under en eller två heldagar. För att du ska få så bra undervisning som möjligt delas eleverna ofta in ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-23

Läxhjälp

Idag erbjuder många olika företag och organisationer läxhjälp för dig som går i grundskolan eller gymnasiet. Det finns läxhjälp som passar både dig som behöver få godkänt i ett ämne och för dig som vill höja ditt betyg. Du kan välja mellan läxhjälp i hemmet, läxhjälp online, räknestugor, kurser inför nationella proven och mycket mer. Att det finns mycket att välja på betyder att det finns läxhjälp ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-23

Så fungerar läxhjälp

Det finns många olika typer av läxhjälp, både för elever som vill få godkänt i något ämne och för de elever som vill höja sitt betyg. En del skolor, kommuner och andra typer av organisationer erbjuder gratis läxhjälp. Det finns även mängder av företag som erbjuder läxhjälp mot en kostnad. Det är vanligt att dessa företag erbjuder privat läxhjälp, där exempelvis en lärare kommer till elevens hem fö ...
Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin