Yrkesplugget gymnasieskola

Bergstrands Gymnasium Stockholm - Tillsammans hjälper vi dig att lyckas!

Bergstrands Gymnasium Stockholm förbereder dig som elev för ett kommande yrkesliv inom ett viktigt jobb. Vår målsättning är att du som elev ska bli anställningsbar direkt efter examen. Då har vi lyckats med vårt uppdrag!

Bergstrands Gymnasium Stockholm är ett certifierat Motorbranschcollege och branschrekommenderat av Byggbranschens Yrkesnämnd.

Inte som alla andra skolor 

Vi brukar få höra att Bergstrands Gymnasium Stockholm skiljer sig mycket från andra gymnasieskolor. Närheten mellan lärare och elever är av otrolig vikt för oss på Bergstrands. När eleverna trivs och har nära kontakt med lärarna blir också studieresultaten bättre.

Fordons- och transportprogrammet

Vi har utformat fordons- och transportprogrammet tillsammans med branschen så att våra elever har lätt att få jobb när de är klara med utbildningen. På Bergstrands Gymnasiums fordon- och transportprogram kan du välja mellan tre inriktningar: 

  • Personbil

Personbilsteknik är för dig som gillar fordon och att lösa problem. Du utbildas till en duktig fordonstekniker som har lätt att få jobb. Vi går igenom alla de arbetsmoment och metoder som behövs för att kunna reparera både moderna och äldre personbilar. Vi kombinerar det teoretiska med det praktiska i vår fordonshall så att du har en trygg grund när du skall ut på APL.

  • Transportteknik

Gillar du tanken på att vara den som kör tunga fordon? Känns det bra att arbeta aktivt och självständigt samtidigt som du träffar många nya människor? Då är Transport en spännande möjlighet för dig. Transport på Fordons- och transportprogrammet förbereder dig för ett jobb som yrkesförare.

Bygg- och anläggningsprogrammet

Genom att välja Bygg- och anläggningsprogrammet hos Bergstrands Gymnasium Stockholm beslutar du dig för att påbörja en resa på väg till ett viktigt jobb. Exakt vilket jobb det blir kan du bestämma under utbildningens gång. På Bergstrands Gymnasium bygg- och anläggningsprogram kan du välja mellan tre inriktningar: 

  • Husbyggnad 

Du som väljer inriktning husbyggnad ser kanske en framtid som snickare, målare, golvläggare, murare eller plattsättare framför dig? Genom att välja inriktningen husbyggnad får du följa med på en resa från idé till färdigt hus. Vi läser om allt från bygglov, lagar och markarbeten till att köpa tomt och bygga huset. I vår bygghall provar vi på alla moment som ingår i utbildningen. Under din utbildning gör du praktik (APL) på riktiga byggarbetsplatser.

  • Mark och anläggning 

I din utbildning inom mark och anläggning får du den grundläggande kunskap som en anläggare behöver. Anläggarna gräver och jämnar i marken enligt byggritningarna. I arbetet används många olika tunga anläggningsmaskiner och tekniskt avancerade specialinstrument för mätning. 

  • Måleri 

Utbildningen ger dig kunskaper att utföra målningsarbeten både in- och utvändigt. Du kommer också att lära dig grunderna inom dekorationsmålning, som till exempel marmorering och ådring. Programmets första år är gemensamt med övriga inriktningar och ger dig en grundläggande kunskap om byggprocessen, nybyggnad och renovering.

El- och energiprogrammet 

El- och energiprogrammet är något för dig som vill arbeta inom ett område där utvecklingen går snabbt och arbetsmiljön är omväxlande. På Bergstrands Gymnasium Stockholm kan du välja yrkesinriktningen:

  • El-teknik

Yrket som elektriker är i snabb förändring. Idag använder vi allt mer energibesparande produkter, automation och styrning till olika elkällor. Du kommer lära dig om olika nät, mätningar och belastningar och får lära dig själva handlaget och att hantera verktygen på rätt sätt. Du får lära dig var och hur elen produceras samt hur vi får ut den i nätet.

Minst 15 veckors praktik

Utbildningarna består till stor del av arbetsplatsförlagt lärande (APL). Hos Bergstrands Gymnasium Stockholm har eleverna minst 15-20 veckors praktik, vilket är mer än de obligatoriska veckorna eftersom vi anser att APL höjer kvalitén på utbildningen. 

Bra samarbete med branschen

Bergstrands Gymnasium Stockholm har ett mycket bra samarbete med branschen och anpassar utbildningarna efter vad som efterfrågas av arbetslivet. På så vis blir våra elever anställningsbara direkt efter examen.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Bergstrands gymnasium Stockholm

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Elev vill börja i trean inriktning målare 2011-04-06   Marianne syv Jag har en elev som går på byggpr Bräcke gymn i Göteborg han går i tvåan och vill gå trean i stockholm på målarprogrammet.Om det skulle ...
Visar 1-1 av 1 inlägg


Bergstrands gymnasium Stockholm
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information