Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Yrkesgymnasiet Göteborg

”Det bästa med YG är att man inte tröttnar; när du blir trött på att sitta i ett klassrum och ha lektioner så börjar praktiken om igen. Det blir en perfekt kombination.” Gareen Mohamed, Vård- och omsorgsprogrammet

Välkommen till Yrkesgymnasiet Göteborg!

Yrkesgymnasiet Göteborg erbjuder elva yrkesprogram samt introduktionsprogram. Skolan har som mål att du ska bli ett framtida yrkesproffs och här är samtliga program utformade för att lyckas med detta mål. Yrkesgymnasiet Göteborg är en trivsam skola där elever och lärare arbetar tillsammans och kommer bra överens.

Skolans lokaler hittar du i centrala Göteborg, dit du smidigt kan ta dig tack vare närhet till olika förbindelser. Om du är nyfiken eller vill meta mer om skolan är du mer än välkommen att besöka Yrkesgymnasiet på Öppet hus! 

Lär dig ett yrke från grunden

På Yrkesgymnasiet Göteborg får du chansen att lära dig ett yrke från grunden. Du gör det i en studieform som är anpassad för det du ska utbilda dig till, och därför jobbar du mycket praktiskt.

Halva gymnasietiden sker ute på en arbetsplats

Yrkesgymnasiets mål är att du som elev ska vara anställningsbar direkt efter studenten. Som elev på Yrkesgymnasiet Göteborg kommer du därför att tillbringa mer än halva din studietid ute på en arbetsplats, där du får lära ditt yrke genom att arbeta praktiskt. Till din hjälp kommer du att ha en erfaren handledare. Med en sådan utbildning i ryggen får du ett försprång på arbetsmarknaden.

Virtuellt klassrum ger dig extra stöd

På Yrkesgymnasiet Göteborg tror vi starkt på IT. Under din tid på skolan får du dels låna en egen bärbar dator som blir ett viktigt verktyg under tre år, men du får också extra stöd i form av ett ”virtuellt klassrum” som kallas för Progress. Det virtuella klassrummet är alltid öppet och via detta kan du komma åt ditt schema och dina inlämningsuppgifter.

9 av 10 får jobb direkt efter studenten

Tack vare Yrkesgymnasiets studieupplägg, där stort fokus ligger på arbetsplatsförlagt lärande, kommer eleverna snabbt i kontakt med arbetslivet och får värdefulla erfarenheter och kontakter, något som bär frukt när det kommer till anställning. Enligt den senaste mätningen fick 9 av 10 av Yrkesgymnasiets elever jobb direkt efter studenten. Dessutom har flera elever extrajobb vid sidan av studierna.

Självklart är det även möjligt att studera vidare på universitet genom att utöka studieplanen.

Körkort och utbildningsresor

För att arbetsgivaren verkligen ska vilja anställa dig erbjuder Yrkesgymnasiet startpaket för körkort på flera av våra program. För de yrken som inte måste ha körkort arrangerar vi utbildningsresor utomlands där du får se hur ditt framtida yrke utövas på den internationella scenen.

Fyra snabba om Yrkesgymnasiet

  • Hos oss är mer än 50% av din studietid på praktik (APL).

  • Vi ger dig startpaket till körkort eller en internationell studieresa.

  • Du kan alltid lägga till kurser för högskolebehörighet.

  • 9/10 av våra elever får jobb direkt efter gymnasiet!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Yrkesgymnasiet Göteborg

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Hår och makeup 2023-01-10   Malin Hej! Har litet svårtolkade att hitta på er hemsida. Har ni en hår och makeup utbildning? Mvh Malin
3 Matkort? 2020-04-23   s.s Hej! Jag undrar om man får ett matkort av skolan för att äta lunch, eller äter man i en matsal.
Sida:
1


Yrkesgymnasiet Göteborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin