Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

YFU Youth For Understanding

Åk som utbytesstudent med YFU!

YFU bidrar till att skapa en positiv global förändring genom att låta unga människor uppleva ett studieår utomlands. Att bredda sina perspektiv och lära känna andra kulturer på djupet tror vi får människor att inse att vi alla är en del av samma värld. Du kan också vara med. YFU är ett personal- och volontärbaserat nätverk för kulturutbyten, utan vinstsyften, som finns med bra nätverk i över 50 länder. YFU vill genom kulturutbyten bidra till ett öppnare sinne och skapa ett lärande som förändrar liv och i förlängningen bidrar till att fler vill vara världsmedborgare.

Starta ditt livs resa
Under ett studieår utomlands med YFU lär du dig ett nytt språk, upplever äventyret i ett annat land och får en djup förståelse för någon annans kultur. En annorlunda väg till fler vänner, nya utmaningar och ett spännande sätt att bli mer självständig. Med YFU kan du åka när du är mellan 15-18 år. Under året bor du i en familj, som du har matchats med på olika sätt. Du går i den lokala skolan och tar del i samma undervisning som de andra ungdomarna i området. Vi finns också alltid tillgängliga via kontaktpersoner i din närhet eller via ett telefonsamtal till oss på kansliet i Stockholm. Ett helt nätverk backar upp dig om något inte fungerar.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om YFU Youth For Understanding

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Ska man börja spara? 2017-04-28   Amanda Hej! Jag är en 13-åring tjej som var inne och kollade på gymnasium.se och då hittade till detta. Jag är mycket intresserad av engelska och skulle tycka det var jätte roligt att studera ett år ...
Sida:
1


YFU Youth For Understanding
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin