Widénska gymnasiet

Idrott och studier i kombination på Widénska gymnasiet

Widénska gymnasiet i Västerås är en gymnasieskola för dig som vill kombinera ditt idrottande med dina gymnasiestudier. Här kan du lägga extra mycket fokus på idrotten, samtidigt som du får en bra gymnasieutbildning som ger dig behörighet till högskola och universitet. För att kunna söka till skolan krävs gymnasiebehörighet och att du tävlar och tränar i din idrott och tillhör en förening.

Den starka kopplingen till idrott på Widénska visar sig på olika sätt. Du får lära dig saker på annorlunda platser och i olika miljöer. Här anordnas hajker, vinterfjällsutbildning och du får nyttiga erfarenheter inom ledarskap som du inte kan få på alla gymnasieskolor.

Goda förutsättningar för idrott och utbildning

Här på Widénska finns bästa tänkbara förutsättningar för dig som vill satsa på dina studier och din idrott. 

Utöver de fina träningsmöjligheterna med välutbildade tränare har du dessutom erfarna och välutbildade lärare med elitidrottsbakgrund till din hjälp. Det är just den här kombinationen som gör att du får så fina förutsättningar att lyckas i både idrott och studier.

Widénska gymnasiet

Widénska gymnasiet ingår i ett stort nätverk av olika idrottsföreningar, idrottsförbund, skolor, företag och andra organisationer. Skolans samarbetspartners ger dig nyttiga kontakter redan under gymnasietiden, som du sedan kan dra nytta av i framtiden.

2-3 pass i veckan

Som elev på Widénska gymnasiet har du två till tre pass i veckan med din specialidrott. Tack vare skolans starka idrottsprofil finns även idrotten invävd i flera andra ämnen.

9 NIU-certifierade idrotter

NIU står för nationellt godkänd idrottsutbildning. Det betyder att respektive idrottsförbund godkänt Widénska som elitidrottsgymnasium. Widénska erbjuder 400 poäng i ämnet specialidrott. Widénska har idag NIU- certifiering i dessa nio idrotter: bandy, fotboll, friidrott, golf, gymnastik, handboll, hockey, innebandy och
padel. I golf, padel och artistisk gymnastik erbjuds endast NIU, övriga idrotter har även LIU (lokal idrottsutbildning).

Widénska gymnasiet ger dig:

  • Behörighet till högskole- och universitetsutbildningar.

  • Kunskap inom specialidrott, idrottspsykologi, idrottsfysiologi och ledarskap.

  • Specialanpassat schema för idrottare.

  • Lärare med elitidrottsbakgrund.

  • Utvecklas som idrottare i samarbete med din förening.

  • Tillgång till bra träningsmiljö i Västerås bästa anläggningar.

  • Studera tillsammans med ca 600 idrottselever.

  • Ytterligare chans att satsa på din idrott genom vår NIU-certifiering.

  • Ny modern skolbyggnad invigd vårterminen 2019

Ladda ner broschyr

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Widénska gymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 skolbyte 2013-09-05   ylva holmberg finns det möjlighet att byta gymnasium från walters till idrottsinriktnig (fotboll ) på widenska (elitsatsning) skicka gärna svar till weine62@hotmail.com eller ylvalisa@hotmail.com
Visar 1-1 av 1 inlägg


Widénska gymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information