Wargentinsskolan

Jämtlands Gymnasium Wargentin i Östersund
Nå dina gymnasiemål på Jämtlands Gymnasium Wargentin

Det bästa sättet att lyckas med dina studier är att satsa på något du är genuint intresserad av. På Jämtlands Gymnasium Wargentin kan du räkna med ett mångsidigt utbud och erfarna pedagoger vars enda uppgift är att finnas där för dig. För att du ska nå dina mål.

Jämtlands Gymnasium Wargentin är en av de största gymnasieskolorna i norra Sverige och ligger i centrala Östersund. Gymnasieskolan har funnits sedan 1847 och erbjuder idag ett modernt gymnasiebibliotek samt ett Café som ligger i anslutning till skolan. 

Anpassade lokaler och behöriga lärare

Jämtlands Gymnasium  lägger stor vikt vid att skapa trygghet i undervisningen. Jämtlands gymnasiums lärare är självklart behöriga, har stort engagemang och gedigen kompetens inom sina områden. Lokaler, anläggningar och laboratorier är alla anpassade för att ge dig de bästa tänkbara förutsättningarna.

Jämtlands Gymnasium  program finns fördelade på Bispgården, BräckeTorsta samt på Fyrvalla, PalmcrantzWargentin och Österängen i Östersund. Verksamheten i skolans utbildningslokaler har olika karaktär och delvis olika utbildningsutbud. Jämtlands Gymnasium har två gymnasieprogram som har Teknik College-certifikat.

Lärlingsutbildning på Jämtlands Gymnasium

Om du bor i kommunerna Bräcke, Krokom, Ragunda eller Östersund kan du genom en lärlingsplats få din yrkesutbildning genomförd in närheten av din boendeort. Det innebär att utbildningens praktiska delar sker ute på ett företag tillsammans med en handledare. Dina gymnasiegemensamma ämnen läser du på närmaste gymnasium eller i Östersund, där du också träffar yrkeslärare och mentor. Du har rätt att välja kurser för att bli behörig till högskolan.

För att gå lärlingsutbildning nära hemmet söker du som vanligt till programmet och tar sedan kontakt med Jämtlands Gymnasium. De undersöker om det finns en arbetsplats som är beredd att ta emot en lärling inom det yrke som du är intresserad av och försöker ordna en paketlösning som passar dig.

Flera skolor

Jämtlands Gymnasium är en utbildningsleverantör med sju olika campus spridda i fyra kommuner. Huvudman för verksamheten är Jämtlands Gymnasieförbund. Jämtlands Gymnasieförbund är ett kommunalförbund vars uppdrag är att tillhandahålla och ansvara för medlemskommunernas gymnasiala utbildningar. Medlemskommunerna är Bräcke, Krokom, Ragunda och Östersund.

Jämtlands Gymnasium Wargentin hittar ni i centrala Östersund intill stadens Rådhus.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Jämtlands Gymnasium - Wargentin

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Boende 2009-09-01   MTB Jag har kollat runt lite på olika sidor och har kommit fram till att när man börjar på Wargentinsskolan är man garanterad en boplats (förutsatt att man inte redan bor i Östersund). Självklart ...
Visar 1-1 av 1 inlägg


Jämtlands Gymnasium - Wargentin
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information