Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Volvogymnasiet Skövde

Volvogymnasiet i Skövde - Både högskolebehörighet och yrkesutbildning!

Volvogymnasiet i Skövde erbjuder en unik utbildning där du kan välja att börja jobba som exempelvis servicetekniker eller maskinoperatör direkt efter gymnasiet eller direkt plugga vidare på högskola eller universitet.

Goda möjligheter till jobb och till att studera vidare

På skolan läser 145 elever detta läsår (20/21) och 26% av dessa är tjejer. På Volvogymnasiet i Skövde får du en yrkesutbildning med goda chanser till jobb. Skolan erbjuder yrkesinriktningarna automationstekniker, serviceelektriker, produktionstekniker, underhållsteknik och gjuteriteknik.

Volvogymnasiet varvar helt enkelt teori och praktik och ger dig fantastiska förutsättningar för din framtid.

Alla våra elever har möjlighet att läsa upp till 3300 poäng vilket ger minst grundläggande högskolebehörighet. Utbildningen hämtar kurser från Teknikprogrammet, vilket gör att du också kan få särskild behörighet, beroende vilka kurser du väljer att läsa. 

Bli anställd på redan under gymnasiet

Under gymnasiet blir alla elever som går på Volvogymnasiet visstidsanställda på Aurobay (fd Volvo Cars) eller Volvo Powertrain. Volvogymnasiet i Skövde har samma teknologi som Volvobolagen och därför får du den kunskap som krävs för att jobba på Volvo i framtiden.

När du är klar med gymnasiet kommer du med stor sannolikhet bli erbjuden jobb på något av företagen, under förutsättning att du uppfyller de krav företaget har, till exempel tester och hälsokontroll.

Praktik på Volvo

Du kommer få göra din praktik på Volvo Powertrain eller Aurobay i omgångar under alla tre åren. Du har också chansen göra praktik utomlands under tre veckors tid i årskurs 3. Din utbildning avslutas med åtta veckors praktik i Skövde innan du tar studenten.

Sommarjobb

Elever som sköter sina studier och har betyget godkänt i skolans kurser garanteras erbjudande om sommarjobb mellan årskurserna.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Volvogymnasiet Skövde

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
2 intagningspoäng? 2008-10-20   paulina Vad brukar intagningspoängen till volvogymnasiet ligga på?:)
Sida:
1


Volvogymnasiet Skövde
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin