Upplands-Brogymnasiet

Vi skapar möjligheter!

Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Våra utbildningar ger en bra grund att stå på oavsett om man vill börja plugga eller jobba efter studenten. Skolan erbjuder nio nationella program, både högskoleförberedande och yrkesprogram, och samtliga introduktionsprogram.

Våra elever får en modern och verklighetsnära utbildning där vi samarbetar med såväl näringsliv som högskolor för att säkerställa god kvalitet. Alla elever disponerar en egen bärbar dator under hela studietiden och får gratis busskort. Hos oss serveras välsmakande mat varje dag i skolans restaurang, tillagad av vår egen kock.

På Upplands-Brogymnasiet arbetar ett åttiotal välutbildade och engagerade pedagoger med eleverna i centrum. Här bryr vi oss om varandra och har roligt tillsammans.

Våra ledord Nyfikenhet, Drivkraft och Gemenskap utgör grunden för vår verksamhet. Vi vill erbjuda alla elever en trygg skolmiljö och rusta dem för framtiden.

Skolledning

Upplands-Brogymnasiets skolledning leds av rektor som har det övergripande ansvaret för verksamheten. Dessutom finns tre biträdande rektorer med särskilt ansvar för utbildningen vid skolans olika program. Elevernas bästa och en stimulerande studiemiljö står alltid i centrum.

Elevhälsa

På Upplands-Brogymnasiet är vi måna om våra elevers arbetsmiljö. Därför erbjuder vi ett starkt och välutbildat elevhälsoteam bestående av två skolsköterskor och två kuratorer som finns på plats alla dagar i veckan. Tillsammans med elever och övrig personal driver de skolans viktiga arbete kring trygghet, likabehandling och värdegrund. Vi vill att alla elever på ska känna sig trygga.

Särskilt stöd

Våra elever erbjuds stöd från flera håll. För att alla elever ska få rätt till en likvärdig utbildning görs individuella anpassningar i klassrummen och i flera ämnen ges stödtimmar utanför ordinarie lektionstid. Dessutom finns speciallärare på vårt eget Elevcentrum som stöttar elever i behov av särskilt stöd. Här ges, förutom hjälp i olika ämnen, tips på studieteknik och möjlighet att få digitala hjälpmedel.

Studievägledning

Våra professionella studie- och yrkesvägledare finns tillgängliga för att ge råd om studier, val och framtidsmöjligheter.

Våra lokaler

Vi erbjuder en trygg och trivsam skolmiljö, väl anpassad för att du ska lyckas med dina studier. Undervisningen sker i fräscha, funktionella lokaler med kvalificerad utrustning. På skolan finns även ett stort bibliotek där vår bibliotekarie gärna hjälper dig i dina studier.

Profiler för idrott, dans, media och musik

Vill du ha ut lite extra av din gymnasietid? Då finns dansprofil, idrottsprofil, medieprofil, musikprofil, Lokal idrottsutbildning (LIU) basket, fotboll, handboll och innebandy samt Nationell idrottsutbildning (NIU) golf. Skolan har sporthallar och gym, och i nära anslutning finns tennishall, fotbollsplaner och härliga grönområden.

Välkommen att studera hos oss!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Upplands-Brogymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Öppet hus? 2019-11-27   Charlotte När kommer ni att ha öppet hus?
0 Studentsläpp 2011-05-27   KL När är det studentsläpp på UBG?
Visar 1-2 av 2 inlägg


Upplands-Brogymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information