Uddevalla Praktiska Gymnasium

På Praktiska Gymnasiet i Uddevalla är klasserna små och praktiken långSmå klasser och mycket praktik på Praktiska Gymnasiet i Uddevalla

Praktiska Gymnasiet i Uddevalla är en liten skola med stort engagemang. Skolan startade 2008 och har lärlingsutbildningar med mycket praktik. Totalt finns det nio program och och skolan ser alltid till att klasserna är små!

Minst 50% av din skoltid är du på en praktikplats. Här får du lära dig ett yrke på riktigt, du blir en av gänget bland arbetskamraterna som de andra räknar med och litar på. När du är klar med gymnasieutbildningen har du stora chanser att få ett jobb! Och självklart kan du välja de kurser som ger dig allmän högskolebehörighet.

Att läsa på en lärlingsutbildning

De flesta program på Praktiska Gymnasiet läses som lärlingsutbildningar. Men vad innebär det egentligen att vara lärling? Jo, det betyder att hela 50% av din skolgång består av arbetsplatsförlagt lärande (APL). Redan under ditt första år på programmet kommer du att börja på en praktikplats, något som Praktiska Gymnasiet i Uddevalla hjälper dig att hitta. Som elev kan du själv komma med förslag på praktikplats och då utvärderar skolan kontakten för att se om företaget är en bra praktikplats. Tanken med din praktikperiod är att den ska vara så verklig som möjlig och att du får göra de arbetsuppgifter som du skulle haft om du var anställd på företaget.

1000 kronor extra i månaden.

När du läser som lärling så får du 1000 kr extra i månaden utöver studiebidraget från CSN.

Yrkesexamen eller högskolebehörig?

Praktiska Gymnasiet i Uddevalla erbjuder enbart yrkesprogram och ger i första hand en yrkesexamen. Men alla elever som läser på Praktiska Gymnasiet har möjlighet att bli högskolebehöriga. Skolans lärare och rektorer hjälper dig att planera din studietid.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Praktiska gymnasiet Uddevalla

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 intagningspoäng 2008-12-15   axel hej ja vill söka in till er men vet inte om minna betyg räcker, vad är intagnings poängen?
Visar 1-1 av 1 inlägg


Praktiska gymnasiet Uddevalla
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information