Torekällgymnasiet

Torekällgymnasiet – med yrkesstoltheten i fokus!

Hos oss får du en riktigt bra utbildning som leder direkt till yrkeslivet eller till vidare studier.

Skolan skapar en helhet i utbildningen genom samarbeten mellan ämnena i projekt kopplade till yrket. Du kan även kombinera dina studier med din elitidrott inom ramen för Nationell idrottsutbildning, NIU.

Torekällgymnasiets verksamhetsidé bygger på att du som elev ska få en stark identitet inom det yrke som vi utbildar dig för, så att du direkt efter avslutade studier hos oss ska kunna gå direkt till arbete inom ditt yrke.

Skolan erbjuder alltid de kurser som behövs för allmän behörighet till högskolestudier, vilket innebär att du kan fortsätta att studera, t ex på yrkeshögskola, direkt efter gymnasiet.

Det värdeskapande lärandet är i fokus på Torekällgymnasiet. Det innebär att de olika ämnena samarbetar kring olika teman för att skapa en helhet i din utbildning och övar dig på viktiga förmågor som att ta initiativ och ansvar, omsätta idéer till handling, fatta beslut, kommunicera och arbeta självständigt och tillsammans med andra.

Skolan arbetar med riktiga uppdrag i samarbeten mellan programmen. Då det är möjligt samarbetar vi med aktörer utanför skolan för att få en tydlig verklighetsanknytning. Det Torekällgymnasiet gör kan vara till nytta, i och utanför skolan!

Delaktighet och motivation skapar skolan genom att bygga goda relationer, efterfråga din närvaro i skolan och ha höga förväntningar på dig och oss som arbetar på skolan. Vi anpassar undervisningen efter alla elevers behov, förutsättningar och erfarenheter.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Torekällgymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Öppet hus 2019-02-06   Carolina När har ni öppet hus våren 2019?
0 Öppethus 2017-01-14   Annika Hej! Har ni öppethus under vintern 2017 så man kan komma och titta på skolan?
Visar 1-2 av 2 inlägg


Torekällgymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information