Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

The Scandinavian School of Brussels

SSB - Scandinavian School of Brussels

Svenskt gymnasium i hjärtat av Europa

På Scandinavian School of Brussels blir din gymnasietid en upplevelse och ett minne för livet. I anslutning till en kvalitativ och kreativ studiemiljö finns möjligheten att bo på boardingen, i skolans slott Chateau d’Argenteuil.

Skolan ligger i Waterloo, söder om Bryssel. Här finns allt man kan tänka sig för att variera intensiva studier med fritid. Parker, kaféer, våfflor och choklad.

Samtidigt är Bryssel EU:s huvudstad, en miljö med hög puls där Europas framtid formas. En plats med många möjligheter till en spännande karriär.

I och kring skolan finns en väl sammanhållen skandinavisk community med stark gemenskap – ett stödjande nätverk av vänner, lärare och andra engagerade vuxna som bryr sig.

En kvalitativ och modern utbildning

Här får du en spännande, internationell utbildning med stora möjligheter att utvecklas. Klasserna är små och det finns i snitt en lärare per åtta elever. På skolan finns 50 lärare från 13 olika länder som erbjuder lektioner i de nordiska språken, engelska, franska och spanska.

För gymnasiet erbjuder SSB Ekonomi-, Samhälls- och Naturvetenskapsprogrammet.

Eleverna på Scandinavian School of Brussels har mycket goda studieresultat. Skolan använder modern teknologi och nytänkande pedagogik. Här kan du uppnå din fulla potential och få den uppmärksamhet du behöver, från alla dina lärare. SSB erbjuder fantastiska möjligheter att utvecklas språkmässigt.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Scandinavian School of Brussels

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Kostnad natur 2018-09-25   Hanna Vad kostar det att gå naturvetenskapsprogrammet?
1 Bryssel 2011-11-25   Felicia Vad kostar det att gå på IB i bryssel i ett år? någon som vet? Menar alltså på internatet
Sida:
1


Scandinavian School of Brussels
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin