STS Education

Det är genom att konfronteras med det okända som du utvecklas och lär känna dig själv. Att uppleva livet utomlands på ett high school-år eller en språkresa är att göra varje dag till ett spännande äventyr. Är du redo för utmaningen? Då har du hamnat rätt! STS Education har funnits sedan 1958. Sedan dess har vi skickat fler än 1 200 000 ungdomar kors och tvärs över hela världen.

   

STS High School

   

   

Att åka på ett high school-år utomlands är en fantastisk möjlighet. Du vidgar dina vyer, upplever nya platser och en annorlunda kultur, lär dig ett annat språk flytande, skapar vänskapsband för livet, gör dig mer självständig och förbättrar ditt självförtroende. Det är helt enkelt en ovärderlig erfarenhet som du kommer att bära med dig resten av livet

När ska man åka?

De flesta väljer att åka ett läsår under gymnasietiden, efter ettan eller tvåan. Men det blir allt vanligare att åka direkt efter nian. Då slipper du ta en paus från din gymnasieklass.

Vart kan man åka och hur länge kan man vara borta?

Med STS kan du välja mellan 20 programländer i Nord- och Sydamerika, Europa, Asien och Oceanien. Du bor i värdfamilj och går på en lokal high school. Du kan vara borta ett läsår, en termin eller kortare tid. Välj mellan programmen STS Classic, STS Select (där du väljer exakt vilken skola du ska gå på) och STS 2 in 1 (du upplever två länder på ett läsår, en termin i varje land).

När ska man ansöka?

Vi rekommenderar att du ansöker så tidigt som möjligt. Gärna ett år innan du planerar att åka eftersom ansökningsprocessen tar ganska lång tid. Dessutom, om du är ute i god tid, ökar chansen att hitta den allra bästa värdfamiljen för just dig.

Vill du veta mer?

Första steget är så klart att läsa mer på vår hemsida. Där kan du också ladda ner en broschyr. Anmäl dig sedan till ett av våra informationsmöten och boka in en personlig intervju. Där får du veta mer och kan ställa alla dina frågor.

Följa oss även på sociala medier. Vi har studenter som TikTokar och gör takeovers på vårt Instagramkonto varje vecka

   

STS Språkresor

   

 En språkresa innebär att du spenderar några veckor på sommarlovet tillsammans med duktiga ledare och jämnåriga från hela världen. Oavsett vilken typ av språkresa du väljer och vart du åker, kommer du att uppleva nya platser, få nya vänner, förbättra dina språkkunskaper, ha otroligt roligt och, det kanske viktigaste av allt, bli mer självständig, öka ditt självförtroende samt utmana och lära känna dig själv.

Vilka språk kan man välja mellan?

Med STS kan du välja att plugga engelska, spanska och franska.

Vart kan man åka och hur länge kan man vara borta?

Med STS kan du åka till England, Malta, Frankrike och Spanien och vara borta i 1–4 veckor.

Vill du veta mer?

Första steget är så klart att läsa mer på vår hemsida, www.sts.se. Där kan du också ladda ner en broschyr. Anmäl dig gärna till ett av våra informationsmöten, där du får veta mer och kan ställa alla dina frågor.

Läs mer på vår hemsida.

Följa oss också på sociala medier!

Läs mer om dina olika möjligheter för high school-utbyten och språkresor genom att klicka på länkarna nedan.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om STS Education

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Meriten 2021-09-09   Ghadir Hej, jag vill veta hur mycket merit man måste ha för att komma in i gymnasiet.
Visar 1-1 av 1 inlägg


STS Education
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information