Stockholms idrottsgymnasium

Stockholms idrottsgymnasium – gör det du älskar, varje dag. 

På Stockholms Idrottsgymnasium anpassar vi utbildning och träning efter dina behov. Vår skola ligger i Stockholms innerstad och alla våra program förbereder dig för vidare studier på högskola och universitet, samtidigt som du får utlopp för dina drömmar och ambitioner inom din idrott.

Vi på Stockholms Idrottsgymnasium vet att en lyckad idrottskarriär inte är någonting man får gratis. Det handlar om hårt arbete ute på banan, i rinken, på gymmet och i skolbänken. Ta chansen att satsa på din passion och skapa de bästa förutsättningarna för din framtid tillsammans med oss.

Varför välja mellan idrott och skola?

Många ungdomar väljer att sluta med sin idrott undergymnasieåren, det vill vi på Stockholms Idrottsgymnasium ändra på. Hos oss slipper du välja mellan idrottande och en god akademisk utbildning. För oavsett om du har OS-drömmar eller mest tycker det är roligt att träna med kompisarna så är vi skolan för dig. Här får du en bred akademisk grund, träffar likasinnade klasskompisar och knyter livslånga vänskapsband, samtidigt som du får göra det du älskar. Varje dag.

På Stockholms Idrottsgymnasium får du: 

  • Kombinera träning med kvalitativa studier
  • Undervisas av välutbildade och engagerade lärare
  • Studera i centrala Stockholm
  • Ökad träningstid under skoltid
  • En flexibel skolgång där vi utgår från dina behov
  • Ta del av samarbeten med Bosön, GIH, Naprapathögskolan och Sophiahemmet

Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU)

Utbildningen vänder sig till dig som idrottar på elitnivå och vill satsa på såväl utbildning som idrott. Som NIU-elev läser du 400 poäng inom ämnet specialidrott fördelat på tre år. Förutom träning inom din idrott erhåller du bland annat kunskaper om hur den egna kroppen fungerar i tränings- och tävlingssammanhang och lär dig att använda och utvärdera träningsmetoder för att utveckla prestationsförmågan. 

Idrottsprofil

Om du är engagerad i en idrott och vill kombinera ditt idrottande med studier kan idrottsprofilen vara något för dig. Här läser du 200 poäng inom ämnet Idrott och hälsa specialisering, som utgör ditt individuella val. Idrottsprofilen går att kombinera med vilken idrott som helst.

PT-profil

Om du är intresserad av träning och vill arbeta med människor kan vår PT-profil vara något för dig. Du läser en förberedande PT-utbildning där kurserna ger dig både kurspoäng och diplom. PT-profilen utgör 200 poäng av ditt individuella val genom kurserna Träningslära 1 och 2.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Stockholms idrottsgymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Öppet hus 2017-04-26   Alexandra Grege Hej! Undrar när ni har öppet hus? Har en son född 2002 som spelar tennis. Vänlig hälsning Alexandra Grege
0 poäng 2015-02-07   en blivande elev hej jag undra ungefär medelpoänget ligger för naturprogramet och om ni tar in internationella elever
1 Poäng 2009-11-25   Taloyan Marina Hej, jag undrar vi var medelpoäng för atat komma in förra året? Vad tror Ni, vad blir i år? Mvh en förälder
0 Poäng 2009-11-25   Taloyan Marina Hej, jag undrar vi var medelpoäng för atat komma in förra året? Vad tror Ni, vad blir i år? Mvh en förälder
Visar 1-4 av 4 inlägg


Stockholms idrottsgymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information