Stjerneskolan

Välkommen till Stjerneskolan Torsby!

Stjerneskolan i norra Värmland har idag 450 elever på åtta program inom ungdomsgymnasiet och introduktionsprogrammen. Vi erbjuder också ett individuellt program på särskolan och har närmare 150 komvuxelever inom teoretiska studier, yrkesvux, distansutbildning och SFI.

Vi är en gymnasieskola som står för trygghet, närhet och utveckling.

Trygghet – som elev har du nära kontakt med lärare och annan personal, en trygg lärmiljö.

Närhet – som elev har du nära till butiker, träningsmiljö och faciliteter.

Utveckling – som elev finns vi för dig, för att du ska utvecklas och nå dina mål.

Idrott, tävlingsmekaniker och industriteknik med riksintag

Vi har gedigen erfarenhet av utbildning, dessutom av kombinationen elitidrott och studier. Våra idrottsinriktningar inom Torsby idrottsgymnasium gör att elever kommer från stora delar av Mellansverige. Vi är både riksidrottsgymmnasium, RIG, och nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU.

Våra idrottsinriktningar är:

  • längdskidor (RIG och NIU)
  • skidskytte (RIG och NIU)
  • fotboll (NIU)
  • alpin skidåkning (NIU)
  • skicross (NIU)
  • mountainbike (NIU)

Dessutom finns riksintag på fordons- och transportprogrammets tävlingsmekanikerutbildning samt industritekniska programmet.

Om Torsby

Till Torsby kan man komma med flyg från Stockholm, tåg från Karlstad, buss eller med egen bil via europavägen E45. I kommunen finns 13000 invånare. Tätorten ligger i nordligaste änden av Frykensjöarna.

Fritid

Här kan du få en rik fritid genom närheten till öppen och spännande natur. I Torsby finns dessutom restauranger, nybyggt bibliotek, skidtunnel, badhus och biograf. Läs mer om fritidsaktiviteter på Torsby kommuns webbplats.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Stjerneskolan

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
3 programkod 2009-01-29   HS Var finner man programkoderna till era program?
Visar 1-1 av 1 inlägg


Stjerneskolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information