Stiernhööksgymnasiet

Stiernhööksgymnasiet – Möt din framtid hos oss!

Stiernhööksgymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Rättviks kommun. Behörigheten och kompetensen bland skolans personal är hög och skolan kan stoltsera med att ligga i topp i Sverige vad gäller elevernas studieresultat. På skolan råder en mycket fin stämning och det känns “nära” mellan elever och personal. På Stiernhööksgymnasiet har du bra förutsättningar att få en lärorik, utvecklande och rolig gymnasietid.

Skolan består av många byggnader och ligger vackert vid Siljans strand med endast 10 minuters gångväg till Rättviks centrum med mysiga affärer och caféer. På skolan går ca 500 elever vilket innebär att vi är många som möts och har roligt tillsammans. Det innebär också att vi är tillräckligt få för att ingen ska bli ”en i mängden” utan alla får bli sedda och får vara den man är. Som elev möter du din mentor individuellt och på klassråd, i handledningssamtal och utvecklingssamtal utifrån din individuella studieplan.

Bandygymnasium och kvalitetsmärkt hästgymnasium

Vid Stiernhööksgymnasiet finns nationell och lokal idrottsutbildning inom flera idrotter. Idrottsutbildningarna riktar sig till dig som vill satsa på din idrott och du får möjlighet att kombinera din sport med gymnasieutbildningen. Fyspass, mental träning blandas med planering, kostlära och träningspass inom just din sport.
NIU bedrivs inom Bandy och Ridsport. LIU bedrivs i Ishockey, Innebandy, Handboll och Fotboll. Kontakta skolan för att få veta mer.

Praktik och teori

Elever på många av våra program får jobba lika mycket med praktiska moment som teoretiska moment. De praktiska momenten kan ske i djurhuset, ladugården, bygghallen, elsalen, på fälten, stallet eller i klassrummen. Alla elever har tillgång till en egen bärbar dator under gymnasietiden, digitala läromedel, analoga läromedel och skolbibliotek.

Internationellt utbyte - språk - idrott

Internationalisering och lärande för hållbar utveckling är en viktig del av skolans profil. Vi lever i en globaliserad värld där vi blir allt mer beroende av varandra och kontakter över nationsgränser hör till vardagen. Det kräver också insikter och kunskaper om andra länder och kulturer. Skolan driver kontinuerligt flera internationella projekt vilka du som elev vid Stiernhööksgymnasiet har möjlighet att vara delaktig i.
Språk skapar förståelse och är nyckeln till personliga möten. På Stierhööksgymnasiet får du som studerar språk din undervisning nätbaserad med behöriga lärare. Utbudet av språk kan variera mellan läsåren.

Ungt Företagande

Genom kursen entreprenörskap och företagande får du ett verklighetsbaserat lärande genom att starta och driva ett riktigt företag. Du får massor med värdefulla, praktiska erfarenheter och möjlighet att utveckla din kreativitet, ledarskapsförmåga och företagsamhet. Stiernhööksgymnasiet har två diplomerade UF-lärare som under 2022 handleder ett trettiotal UF-företag.

I februari deltar du i skolans stora UF-mässa där du skapar en monter och visar upp ditt företag för kunder. Under vår lokala mässa deltar alla företagen i de tre öppna tävlingarna, Årets monter, Årets säljare och Årets produkt. De bästa i tävlingen Årets UF-företag Rättvik kvalar vidare till DM. Går man vidare till vinst även där åker man till Stockholm och tävlar i UF-SM.

Internat

Både skolan och internatet ligger vid Siljan och det är inte långt in till Rättviks centrum. På Stiernhööksgymnasiets internat bor elever från många olika delar av landet. Det finns plats för cirka 130 elever på internatet. Skolan har över 60 års erfarenhet av att ha elever boende på skolan och har din trivsel som målsättning. Det finns olika boendealternativ att välja mellan, allt från rum i korridor till att bo i egen mindre lägenhet.

Ladda ner skolans broschyr

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Stiernhööksgymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Intagningspoäng till år 2016 2015-09-14   sally Hej! Har en dotter som är intresserad av eran Djur linje för att ev. bli vetrinär assistent el. djurvådare. Har sökt efter intagningspoäng men hittade inte någon sida med det, så där av skicka...
Visar 1-1 av 1 inlägg


Stiernhööksgymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information