Spånga gymnasium

Välkommen till Spånga gymnasium som ligger idylliskt i Solhems villaområde och ett stenkast från Spånga station.

Spånga gymnasium ligger idylliskt i Solhems villaområde, ett stenkast från Spånga centrum och station. Du tar dig enkelt till skolan med pendeltåg och direktbussar från runt om i västerort. Från Odenplan tar det ca 10 minuter med pendeltåg till Spånga.

Spånga gymnasium har rötter i den folkskola som anlades i området under 1920-talet. Skolan flyttade till nuvarande lokaler 1947, och fick snart därefter status som kommunalt gymnasium. Hos oss på skolan finns idag bland annat såväl fullt utrustade labbsalar som en extraordinär djuranläggning med 1000 djur och 100 olika arter. Vi har också ett eget tillagningskök och mer än 50% av de råvaror som vi använder är ekologiska.

Idag går drygt 340 elever här på skolan. 95% av vår pedagogiska personal är legitimerad. Vi har också ett fullskaligt elevhälsoteam med skolsköterska, kurator, SYV och specialpedagoger som är på plats varje dag i veckan.

Här på Spånga gymnasium kommer du få en utbildning som gör det möjligt för dig att göra aktiva val kring din framtid och förverkliga dina drömmar och förhoppningar. Frågor om hållbar utveckling och mänskliga rättigheter, precis som förhållandet mellan människa och miljö, är självklara utgångspunkter för oss. Vi tror på en symbios mellan lärande och praktisk användning.

första delenandra

Välkommen!

Skolans broschyr

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Spånga Gymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Djur 2011-05-10   djur vännen jag undrar vilka djur som finns där
0 söker lärare till min dotter. 2011-03-11   POG söker lärare.fredrik köhler och någon som heter Kersin.P.O Glaadh, pappa till My Glaadh i 2an.
1 Öppet hus 2009-12-08   Peter Hej , jag undrar när det är öppet hus?
2 Öppet hus 2009-12-08   Peter Hej , jag undrar när det är öppet hus?
Visar 1-4 av 4 inlägg


Spånga Gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information