Snitz Gymnasium

Snitz gymnasium i Stockholm – Individanpassad undervisning!

Egna vägar till samma mål

På Snitz tas dina styrkor tillvara och skolan stöttar dig inom de områden där det behövs. Klasserna är små och personaltätheten hög. Det ger dig utrymme att vara dig själv. Undervisningen är fokuserad på elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och anpassas efter varje elevs förutsättningar.

Eleverna på Snitz

Snitz mål är att varje elev ska nå både sina personliga och utbildningens mål. Därför anpassar skolan sig efter varje elev och skapar, med hjälp av specialpedagogiska verktyg, en utbildning som passar dig. Kanske är det därför som deras elever kommer från hela Stockholm.

Snitz personal

På Snitz finns många vuxna kring eleverna. Lärare, socialpedagoger, studiesamordnare och speciallärare finns ute i skolan under skoldagen. Snitz har en utökad elevhälsa med specialpedagoger, kurator, skolsköterska och SYV.

Personalen vidareutbildas kontinuerligt och har fortlöpande handledning för att de tillsammans kan hjälpa dig att nå dina mål. De som arbetar på skolan har många olika kompetenser men en sak gemensamt. Snitz brinner för att du, tillsammans med skolan kan lyckas med att nå dina mål.

Skolan

Snitz Gymnasium är en liten skola ett stenkast från Odenplan. Klasserna är små och har egna hemklassrum där varje elev har sin egen plats och tillgång till avskiljande skärm vid behov. Klassrummen har en stimulifattig miljö och är utrustade med en timetimer, tystgående klocka och en visuellt strukturerad whiteboard. Där kommer du ha alla dina lektioner förutom i de ämnen som kräver specialutrustning som el-labb, bildsal, specialdatasalar, mediasal, idrottssal eller fotostudio.

Snitz specialpedagogiska arbetssätt

Snitz jobbar specialpedagogiskt för att kunna möta elever som är i behov av stöd. Genom individualisering och anpassningar strävar de efter att möta elevers behov av specialpedagogisk hjälp i undervisningen, så att de ska få förutsättningar att uppnå både sina personliga och utbildningens mål. Med hjälp av personalens engagemang och kunskap anpassas varje elevs skolgång så att hen kan nå sina mål och utvecklas som människa. Skolan tar hänsyn till dina förutsättningar när de lägger upp din studieplan och jobbar tillsammans med dig för att du ska få ut så mycket som möjligt under din tid på Snitz.

Skolans mål

Det finns tre saker som Snitz vill ge dig som elev.

  • Verktyg att nå kunskapsmålen
  • Självförtroendet att möta världen på dina egna villkor
  • Minnen för livet
Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Snitz Gymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 avslutning 2015-05-29   mamma min son går ut trean och tar studenten..... vilket datum,plats o klockslag?
Visar 1-1 av 1 inlägg


Snitz Gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information