SKF Tekniska Gymnasium

SKF Tekniska Gymnasium

Vill du forma din framtid? Välkommen till SKF Tekniska Gymnasium – din väg mot att bli en eftertraktad expert inom teknikvärlden. 

Vår historia sträcker sig tillbaka till 1937 och vår ägare SKF, en global ledare inom teknisk innovation, bidrar med djup kompetens och lång erfarenhet till utbildningen.

Våra två högkvalitativa gymnasieprogram, Industritekniska programmet och Teknikprogrammet, öppnar dörrarna till en värld av möjligheter inom tillverkning, konstruktion och design
– områden som ständigt behöver nya visionärer och innovatörer.

Välkommen till en plats där du inte bara utbildas, du blir redo att forma morgondagen med kunskap och självsäkerhet. Så varför vänta? Din framtid börjar här.

Vad händer när du tagit examen? Det är upp till dig: högskola eller varför inte ett bra jobb på SKFs Fabriker med en månadslön på upp till 40 000 kr/månaden, direkt efter examen!

Möjlighet till utlandspraktik

Som elev på SKF Tekniska Gymnasium får du göra praktik/APL i 16 veckor. I årskurs 2 gör du praktik på SKF Sverige AB i Göteborg. Under ditt tredje år finns det möjlighet till utlandspraktik på SKF, främst i Europa men även i Asien, vilket ger ovärderliga erfarenheter som du har nytta av språkligt, kulturellt och yrkesmässigt.

Skolan genomför utlandspraktik i utbildningsprogrammen Erasmus + och i Atlas som administreras av Universitets- och Högskolerådet.

Teknikcollege

Skolan och SKF är certifierat Teknikcollege. Certifieringen säkerställer kvaliteten på skolan utbildningar och ger dig som elev ett Teknikcollege-diplom efter avslutad utbildning (minst 2800 godkända poäng), vilket är en fin merit i ditt CV.

Ladda ner broschyr

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om SKF Tekniska Gymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 vem kontaktar jag? 2013-09-17   Lena Vem kontaktar jag för information om skolan?
Visar 1-1 av 1 inlägg


SKF Tekniska Gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information