Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

SkanskaGymnasiet

Teknikutbildning med riksintag på Skanskagymnasiet

Skanskagymnasiet ligger i Växjö i Kronobergs län och erbjuder ett högskoleförberedande Teknikprogram där byggprocessen löper som en röd tråd genom utbildningen. Att Skanskagymnasiets utbildning har riksintag betyder att du kan söka skolans utbildning oavsett var i landet du bor.

Ett av Skanskagymnasiets fokusområden är balansen mellan teori och praktik i undervisningen. Skolan tycker att det är viktigt att du får komma ut på arbetsplatser och använda de kunskaper du får i klassrummet. Tillsammans med dina klasskamrater får du känna på hur det är att jobba i projektform och du får goda möjligheter att utveckla dina ledaregenskaper. Du stöter på olika utmaningar under din studietid som kräver att du utvecklar ditt kreativa tänkande. Att du kan vara flexibel och initiativrik är två andra egenskaper som kommer att hjälpa dig när du jobbar tillsammans med din arbetsgrupp. Skanskagymnasiet erbjuder två profiler på Teknikprogrammet; en byggteknisk profil och en arkitekturprofil.

Bo på internat i centrala Växjö

Skanskagymnasiet tar emot elever från hela Sverige och många väljer att bo på skolans egna internat. Internatet ligger i centrala Växjö, endast 15 minuters gångväg från Skanskagymnasiet. Många som flyttar in på internatet har inte bott ensamma tidigare. Detta har Skanskagymnasiet tänkt på när boendet planerats. Du har tillgång till eget rum med dusch, toalett och bredband och delar kök med de elever som bor på samma våning som dig.

T4 Samhällsbyggnad – APL och jobb som Arbetsledare inom Skanska

Skanskagymnasiet erbjuder även ett fjärde tekniskt år på Teknikprogrammet. Det fjärde gymnasieåret är en yrkesutbildning och syftar till att du ska kunna gå rakt ut i arbetslivet. En stor fördel med att läsa till Gymnasieingenjör på Skanskagymnasiet är att du får goda möjligheter att bli erbjuden en provanställning som biträdande arbetsledare på Skanska när du tar din gymnasieingenjörsexamen. 

Mer än bara en gymnasieskola

Skanskagymnasiet erbjuder dig som elev en modern gymnasieskola med en fräsch skolmiljö. På skolan arbetar behöriga lärare med ett stort engagemang. Du har dessutom en bärbar dator till din hjälp under skoltiden. Med ett starkt företag i ryggen får du en bra inkörsport till arbetslivet. Under din tid på skolan får du också bygga upp ett nyttigt kontaktnät inom byggbranschen.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Skanskagymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 teknikprogram 2018-05-08   Adam Shamoel Hej Hur mycket pöäng kräver för att en elev ska bli antagin på teknikprogramet inom eras skola, samt finns extra stöd till de elever som har svårigheter med deras studier pga diagns eller kon...
Sida:
1


Skanskagymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin