SkanskaGymnasiet

Teknikutbildning med riksintag på Skanskagymnasiet

Skanskagymnasiet ligger i Växjö i Kronobergs län och erbjuder ett Teknikprogram med inriktning samhällsbyggande och miljö. Här kan du även gå ett fjärde tekniskt år som leder dig till en karriär på Skanska. Skanskagymnasiet har riksintag vilket betyder att du kan söka skolans utbildning oavsett var i landet du bor.

Detta är skolan för dig som är nyfiken på hur vi formar framtidens samhälle och söker en skola som är lite mer än det vanliga. Förutom en teknikutbildning av hög kvalitet ingår även praktik för att du ska få känna på yrkeslivet redan under studietiden. Tillsammans med dina klasskamrater får du känna på hur det är att jobba i projektform och du får goda möjligheter att utveckla dina ledaregenskaper. Du kommer stöta på olika utmaningar under din studietid som kräver att du utvecklar ditt kreativa tänkande. Skanskagymnasiet erbjuder två profiler på Teknikprogrammet; en byggteknisk profil och en arkitekturprofil.

En liten och trygg skola 

På skolan går cirka 100 elever. Skolans storlek är också dess styrka. Här trivs man och har en fin samhörighet mellan elever och lärare. Perfekt för dig som vill kunna lära känna dina klasskamrater och få vänner för lång tid framåt. 

Bo på internat i centrala Växjö

Skanskagymnasiet har riksintag och tar emot elever från hela Sverige. Många väljer att bo på skolans egna internat. Internatet ligger i centrala Växjö, endast 15 minuters gångväg från Skanskagymnasiet. Många av de som flyttar in på internatet har inte bott ensamma tidigare. Detta har Skanskagymnasiet tänkt på när boendet planerats. Du har tillgång till eget rum med dusch, toalett och bredband och delar kök med de elever som bor på samma våning som dig.

TE4 Samhällsbyggnad – Din väg till en karriär på Skanska. 

Skanskagymnasiet erbjuder även ett fjärde tekniskt år på Teknikprogrammet. Det fjärde gymnasieåret är en yrkesutbildning och syftar till att du ska kunna gå rakt ut i arbetslivet. Du gör 12 veckors APL på ett Skanskaprojekt och målet med utbildningen är att du ska kunna bli erbjuden en provanställning som biträdande arbetsledare på Skanska när du tar din gymnasieingenjörsexamen. 

Mer än bara en gymnasieskola

Skanskagymnasiet erbjuder dig som elev en modern gymnasieskola i ljusa och fina lokaler. På skolan arbetar behöriga lärare med ett stort engagemang. Du har dessutom en bärbar dator till din hjälp under skoltiden. Med ett starkt företag i ryggen får du en bra inkörsport till arbetslivet. Under din tid på skolan får du också bygga upp ett nyttigt kontaktnät inom samhällsbyggnadsbranschen.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Skanskagymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 teknikprogram 2018-05-08   Adam Shamoel Hej Hur mycket pöäng kräver för att en elev ska bli antagin på teknikprogramet inom eras skola, samt finns extra stöd till de elever som har svårigheter med deras studier pga diagns eller kon...
Visar 1-1 av 1 inlägg


Skanskagymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information