Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än tar dig an. Genom skolans läge i hjärtat av Vasastan så skapas många möjligheter till utbyten med andra närliggande skolor, högskolor och det lokala näringslivet. Schillerska gymnasiet är dessutom välkänt för sitt kultur- och samhällsengagemang. För dig som är intresserad av medbestämmande och aktiviteter så erbjuder skolan en väldigt aktiv studentkår och flera olika föreningar.

På Schillerska gymnasiet kan du läsa följande program:

  • Ekonomiprogrammet – Inriktning mot Juridik eller Ekonomi (där du kan profilera dig mot språk eller marknadsföring)
  • Naturvetenskapsprogrammet – Inriktning mot Naturvetenskap
  • Naturvetenskapsprogrammet - Inriktning mot Natur och samhälle
  • Samhällsvetenskapsprogrammet – Inriktning mot Beteendevetenskap
  • Humanistiska programmet – Inriktning mot Kultur eller Språk
  • Estetiska programmet – Inriktning Teater, Bild & formgivning eller Estetik & media. Du kan dessutom välja en Samhällsfördjupning, och innebär att du läser kurser från Samhällsvetenskapsprogrammet vilket ger en högre högskolebehörighet
  • Estetisk spetsutbildning mot Bild och form
  • Introduktionsprogrammet med Individuellt alternativ

Stort utbud av kurser såsom fördjupningskurser inom språk

På Schillerska gymnasiet får du möjligheten att ta del av ett stort utbud av olika språkkurser som: Franska, spanska, tyska, italienska, japanska och kinesiska. Dessutom så har skolan ett flertal utbyten med länder som Spanien, Tyskland och Frankrike. Fördjupning inom språk ger dig chansen till att läsa upp till steg 7 inom franska, spanska och tyska.

Välkomna till Schillerska gymnasiet i Göteborg!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Schillerska gymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Språk 2015-09-30   Ella Hej! Såg att engelska inte stod med i listan över de språk som går att läsa. Jag undrar om det ingår automatiskt i programmet?
1 Hösttermin 2013-05-23   Ellen Hej, jag har sökt till Schillerska till hösten och jag undrar när höstterminen startar. Rätt viktigt att jag får veta det snart, då jag kommer att vara bortrest. Mvh Ellen
1 Samhäll inriktning estet? 2013-01-02   Clara Hej! Jag är en tjej på 15 år som snart ska söka till gymnasiet. Jag väljer mellan programmen Samhäll och Estet(bild och form) Allra helst skulle jag vilja kombinera dessa två, och hörde talas...
0 Reservplatser 2012-11-22   Nan Renström Hejsan jag undrar om Schillerska brukar ta in några reserver eller om de flesta program brukar vara fulla?!
1 Ang språk 2008-12-16   Louise Hej! Jag undrar vilka språk man får tillgång till att läsa på Schillerska? Mvh Louise
Sida:
1


Schillerska gymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin