S:ta Ragnhildgymnasiet

Välkommen till S:ta Ragnhildgymnasiet!

S:ta Ragnhildgymnasiet är det internationella frigymnasiet i Södertälje vid Östertälje station. Skolan har funnits sedan 1999 och har idag 250 elever.

S:ta Ragnhildgymnasiet ägs av en icke vinstdrivande stiftelse.

NATURVETENSKAPS- OCH EKONOMIPROGRAMMET

Skolan har två högskoleförberedande program som ger dig en bra bas inför framtiden. De valbara kurser som skolan erbjuder ger dig möjlighet att söka många olika universitet- och högskoleutbildningar efter S:ta Ragnhildgymnasiet. 

TRYGGHET – TRIVSEL – ARBETSRO

Den lilla skolan, den goda sammanhållningen och tonvikten på kvalitet utgör grunden för vad som är skolans ledord – trygghet, trivsel och arbetsro, eller TTA som det kallas på skolan.

NÄRA

Det är väldigt lätt att ta sig till S:ta Ragnhildgymnasiet. Skolan ligger vid Östertälje station och dit går det både pendeltåg och bussar.

ALLA KÄNNER ALLA

Vi arbetar för att alla ska lära känna varandra. Det ger en fin sammanhållning och skapar den arbetsro som du behöver för att du ska lyckas med dina studier. 

DU KOMMER ATT LYCKAS

Vårt mål är att alla som går ut S:ta Ragnhildgymnasiet ska vara behöriga för högskolestudier. Vi har stödundervisning om du behöver extra hjälp och extra många timmar i matematik och språk i åk 1.

Våra högpresterande elever sporrar vi genom fördjupningsuppgifter och extra handledning.

INTERNATIONELL PROFIL

När du börjar på S:ta Ragnhild i årskurs 1 reser vi tillsammans, någonstans i Europa för att ge dig den bästa starten på din gymnasietid.

Skolan satsar extra på språk och hos oss du kan fortsätta med det moderna språk du läst på grundskolan eller så kan du välja att börja med ett annat nytt modernt språk.

I åk 2 och åk 3 har du möjligheter att söka resor med inriktning på bl.a. språk, naturvetenskap, kultur och historia.

GOD SKOLMAT

Från och med detta läsår har vi en egen matsal. Maten kommer att lagas av Sandborgen.

Skolan har ett matråd med klassrepresentanter från varje klass som är med och påverkar menyn/skolmaten.

TTA-/ELEVRÅD

Vi gör en roligare och bättre skola. Vi ordnar olika arrangemang under skolåret som fotbollsturnering, peppakakhustävling semmel-ätar-tävling mm.

TTA är också med och påverkar vardagen för dig och är delaktiga i beslut som skolmiljö, undervisning och hela skolans verksamhet.

VÄL FÖRBEREDD FÖR FORTSATTA STUDIER

Efter S:ta Ragnhild väljer de flesta elever att studera vidare på universitet eller högskola. Väldigt många av våra tidigare elever säger att de har en fördel av ha gått på S:ta Ragnhildgymnasiet när de kommer till högskolan.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om S:ta Ragnhildgymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Öppet hus? 2015-01-29   henry när är öppet hus 2015?
Visar 1-1 av 1 inlägg


S:ta Ragnhildgymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information