RyssbyGymnasiet

Välkommen till RyssbyGymnasiet!

Ryssbygymnasiet ligger naturskönt beläget mellan Ljungby och Växjö, alldeles intill Ryssbysjön och omgivet av småländska skogar och jaktmarker. Vi har riksintag och elevboende vilket gör att du kan söka våra utbildningar var du än bor i landet. 

Utbildningar på RyssbyGymnasiet

På Ryssbygymnasiet kan du läsa Naturbruksprogrammet med profilerna Jakt & viltvård, Jakt & skogsvård, Naturturism, Skogsbruk och Naturvetenskaplig fördjupning, samt Restaurang & livsmedelsprogrammet med inriktningarna Kök och Servering.

På samtliga utbildningar har du naturligtvis möjligheten att läsa kurser som ger dig grundläggande behörighet till högskola och universitet!

Den Naturvetenskapliga fördjupningen ger dig även naturvetenskaplig behörighet att läsa till bland annat veterinär, jägmästare, agronom och läkare, samtidigt som du får möjligheten att inrikta dig mot kurser inom Jakt, Naturturism eller Skogsbruk.

Arbetsplatsförlagt lärande

APL, eller praktik, är en stor och viktig del av utbildningen på Ryssbygymnasiet. Som elev kommer du att vara ute på APL under minst 15 veckor av din utbildning och praktisera den kunskap som du lärt dig. Detta är utmärkta tillfällen att knyta kontakter inför framtiden och faktum är att många av våra elever redan har arbete innan studenten.

Erfarenhet och engagemang 

Oavsett om du vill läsa vidare, starta eget eller bli anställd efter gymnasiet så kommer du efter dina tre år på Ryssbygymnasiet att ha fått med dig spännande och nyttig kunskap ifrån våra erfarna, välutbildade och engagerade lärare. Vi är stolta över att ha lärare som är både legitimerade och har gedigen branscherfarenhet bakom sig!

Elevhälsoteam & pedagogiskt team

Elevhälsoteamet består av rektor, heltidsmentorer, internatchef, kurator, skolsköterska, studie- & yrkesvägledare, specialpedagog och speciallärare och arbetar för att eleverna ska må bra och nå goda studieresultat. Det pedagogiska teamet är en stödfunktion bestående av lärare, specialpedagog och speciallärare som tillsammans med eleven hittar den bästa lösningen för extra anpassningar och särskilt stöd.

Elevboende och fritid

De flesta av våra elever väljer att bo på vårt elevboende och om du bor långt ifrån skolan och inte kan ta dig hem varje helg så finns det möjlighet att vara kvar på skolan. För att få en så trivsam miljö som möjligt, en ökad trygghet för elever och föräldrar och en varierande fritid, så har vi fritidspersonal på kvällar och nätter. Detta innebär i sin tur att vi alltid har personal på skolan förutom på helger. På fritiden finns här bland annat tillgång till gym, spinning, TV-spelrum, simhall, idrottshall, fiske, fritidsjakt, verkstad och badplats. Ibland åker vi även på aktiviteter utanför skolan!

Besök RyssbyGymnasiet

Om du är intresserad av skolan och vill hälsa på så finns det möjlighet att skugga en klass, göra besök vid Öppet hus eller varför inte lägga din praoperiod hos oss? På det sättet får du en inblick i skolan och får även testa på hur det är att bo här under en skolvecka. Kontakta oss för mer information!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om RyssbyGymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Turism på Ryssbygymnasiet 2011-02-05   Johanna hej, alltså, man kan väl fortfarande läsa turism på ryssby? För när jag var inne på skolans hemsida kunde jag inte hitta någonting om det och jag vi...
Visar 1-1 av 1 inlägg


RyssbyGymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information