Rodengymnasiet

Roslagens största gymnasieskola – här är du i centrum!

Rodengymnasiet i Norrtälje är ett lugnt och tryggt gymnasium med en härlig stämning. Skolan har både ett gott rykte och ett brett utbud. Relationen lärare och elever är enkel då alla hälsar glatt på varandra i skolans korridorer. Rodengymnasiets speciella anda inspirerar, förnyar och utmanar dig och dina klasskompisar att nå era mål.

En skola med ett brett utbud!

Skolan har utbildningar för dig som funderar på att bli ekonom, kock, yrkesförare eller något annat. Rodengymnasiet har både högskole- och yrkesförberedande program, 16 program och 29 inriktningar.

Rodengymnasiet erbjuder dig som elev:

  • Ett brett programutbud med utbildningar för just dig
  • Kunniga och välutbildade lärare som hjälper och stöttar dig
  • Ett stort skolbibliotek
  • Nära kontakter med näringslivet och högskola/universitet
  • Ett elevhälsoteam som ser till att du mår bra och att du klarar av skolan

Bli redo inför framtiden

Rodengymnasiets mål är inte bara att du ska lära dig om olika ämnen, du ska även bli redo för att kliva direkt ut i arbetslivet som en vuxen individ. Därför har skolan utbyten med flera länder och ett tydligt samarbete med näringsliv och arbetsplatser. Detta för att du ska få så mycket kunskap och kontakter som möjligt inför din examen.

Skolan arbetar inte bara med traditionell undervisning i klassrum utan använder sig även av datorer, spel, program och appar för att du ska få en så varierad och mångsidig utbildning som möjligt.

På Rodengymnasiet blir du redo inför framtiden, oavsett om du vill studera vidare eller börja arbeta direkt!

Rodengymnasiet delar även lokaler med Norrtälje anpassad gymnasieskola.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Rodengymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Intagningspoäng Samhällsvetenskap 2014-06-13   K.F Hej jag undrar vilka intagningspoäng det är till Samhällsvetenskapsprogrammet.
0 intagningspoäng 2010-12-21   Viktoria Ahlberg Hej!Vad är det för intagningspoäng på estetiska programmet på Roden? Tack!
0 intagningspoäng 2009-11-23   bl Vilka intagningspoäng är det på Sam sam på Rodengymnstiet?
Visar 1-3 av 3 inlägg


Rodengymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information