Riksgymnasiet för Rörelsehindrade Göteborg

Riksgymnasiet för Rörelsehindrade i Göteborg

Rätten till RH-anpassad utbildning är en rättighet för dig med omfattande rörelsehinder (15 kap 35 § skollagen).

Riksgymnasiet för Rörelsehindrade i Göteborg är anpassad för ungdomar med svåra rörelsehinder. Du kan välja mellan att läsa i liten grupp vid Riksgymnasiet eller att studera ett annat program vid annan kommunal skola i Göteborg. Oavsett hur du väljer att läsa får du tillgång till Riksgymnasiets elevassistans.

Behörighet

Alla ungdomar med ett svårt rörelsehinder har rätt att få utbildning vid Riksgymnasiet för Rörelsehindrade om de:

  • har slutfört sista årskursen i grundskolan eller motsvarande

  • kan börja på utbildningen senast under det första kalenderhalvåret det år då de fyller 21 år

Liten grupp vid Riksgymnasiet

För alla som väljer att läsa i liten grupp vid Riksgymnasiet i Göteborg erbjuder skolan Estetiska programmet med inriktningarna estetik och media eller musik. 

Som elev har du även möjlighet att läsa Individuellt alternativ. Det innebär att du läser grundskolekurser, men även kurser utifrån dina intressen. Syftet med programmet är att du ska bli redo för nästa steg i din gymnasieutbildning. Du som läser på Riksgymnasiet får dina habiliteringstider inlagda på skolschemat och du har alltid tillgång till elevassistans på lektionerna. 

Program vid kommunal skola

Riksgymnasiet för Rörelsehindrade har samarbetsavtal med alla kommunala skolor i Göteborg. Det innebär att du kan välja att studera vid ett gymnasieprogram på annan skola. Oavsett hur du väljer att läsa får du tillgång till Riksgymnasiets elevassistans.
Du erbjuds habiliteringsinsatser under skoldagen, utifrån dina behov och önskemål. 

Ansökan

Du kan ansöka till Rh-anpassad utbildning när som helst under året. Men för att börja vid en hösttermin ska du skicka in ansökan och samtliga handlingar som ska bifogas senast den 15 november året innan önskad skolstart. Du kompletterar sedan din ansökan med höstterminsbetyget så snart du fått betyget från din skola. Ansök via Specialpedagogiska skolmyndigheten, mer information hittar du på SPSM:s hemsida.

Välkommen med din intresseanmälan! 

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Riksgymnasiet för Rörelsehindrade Göteborg

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 frågor på hur det är för de förelshindrade? 2012-04-18   reda hej mitt namn är reda och jag läser en kurs som heter utveckling, livsvillkor och socialistion. mitt mål är jobba som personligt assistent när jag blir klar. ni har j...
Visar 1-1 av 1 inlägg


Riksgymnasiet för Rörelsehindrade Göteborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information