Realgymnasiet Göteborg

Välkommen till Realgymnasiet i Göteborg!

Vår skola har funnits sedan 2008 och idag går det drygt 330 elever på skolan som ligger centralt i Göteborg, ett stenkast från Järntorget. Vi finns för dig som vill utbilda dig inom ditt personliga intresse och ha möjlighet att omvandla det till en framtida yrkeskarriär.

Hos oss kan du lästa Hotell-och Turism, Fordon-och Transport eller Naturbruksprogrammet med inriktning hästhållning, djurvård eller naturturism. 

Våra utbildningar grundar sig i verkligheten och bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. De genomförs i nära samarbete med de bästa inom varje bransch, på så sätt kan vi alltid möta nya krav som ställs och du som elev får uppleva det riktiga arbetslivet redan under skoltiden. Vi samarbetar därför med Universeum, Havets Hus, Bulycke Ridklubb, Billdals Ridklubb, ProMeister, Strawberry, Slottskogen, Mekonomen bland många andra.

"Jag vill att vår skola ska vara en plats där alla tillsammans inspirerar och motiverar varandra till att vilja lära sig mer. En skola som ligger steget före och har koll på den utveckling som finns i dagens samhälle."

Frank Eldh 
REKTOR I GÖTEBORG

Yrkesexamen och högskolebehörighet!

Alla våra utbildningar ger möjlighet till högskolebehörighet och möjlighet till utökad behörighet inom matte och samhällsvetenskapliga kurser, ifall du vill läsa vidare på högskola eller universitet. På Sällskapsdjur & Djursjukvård erbjuder vi också möjligheten att läsa naturvetenskaplig behörighet.

Som elev på Realgymnasiet:

  • Engagerade och kompetenta lärare
  • Stöttande mentor
  • Matkort 
  • Egen dator
  • Möjlighet till internationell APL
  • Branschanpassade diplomeringar & intyg
  • Utbildningsanpassad klädsel & utröstning 
  • Bibliotek
  • Elevråd
  • Elevhälsa

Skolans broschyr

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Realgymnasiet Göteborg

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 linje! 2010-02-07   jennifer hej! jag undrar om det blir en stylist linje eller inte? är jätte jätte intresserad i såna fall. MVH jennifer
Visar 1-1 av 1 inlägg


Realgymnasiet Göteborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information