lärartäthet 2 - Forum

2011-01-21 13:36   L.

Varför svarar rektorn på psykologigymnasiet på frågor om antagning, men inte på Marias fråga om lärartäthet, som också finns i detta forum? Som förälder till en elev på skolan är jag orolig över kvaliteten. Hur går ekvationen ihop? Hur får eleverna ens sin garanterade undervisningstid (dvs inte t.ex. läxhjälp, utan undervisning som planeras och genomförs av lärare i respektive ämne)?


RE: lärartäthet 2
2011-01-24 10:14   Gymnasium.se

Hej!

Längre upp på skolans presentation finner du statistik från skolverket över lärartäthet och lärare med behörighet. Du hittar det nationella och lokala snittet samt skolans statistik där

Med vänlig hälsning
Gymnasium.se


RE: lärartäthet 2
2011-01-24 14:23   MH

Hej L,

vi använder inte aktivt detta forum längre... Om du som förälder undrar över något är du varmt välkommen att kontakta oss via kontakt@psykologigymnasiet.se eller ringa på 08-27 27 30

När det gäller garanterad undervisningstid så skall eleverna få 2180 timmar under 3 år. Dessa timmar får självfallet även elever på vår skola, utöver läxhjälpstid.

När det gäller lärartäthet så blir dessvärre jämförelser med andra skolor missvisande pga att vi endast har ett program, samhällsprogrammet. Andra skolor har vanligtvis en mix av program där ersättningsbeloppen möjliggör mindre klasser. För närvarande går det ca 5 lärare på 100 elever hos oss, och all undervisning är lärarledd.

mvh
Magnus Haack


Psykologigymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information