Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Polhemsgymnasiet

Polhemsgymnasiet – för dig som vill mer

Om du vill ha en riktigt bra grund för högre studier är Polhemsgymnasiet platsen för dig. Skolmiljön här ger dig alla förutsättningar att lyckas, och med många studiemotiverade klasskamrater kan du räkna med fullt fokus på lärande från dag ett.

Här blir du mer än redo för universitetet

På Polhemsgymnasiet har vi metoderna, lärarna och stödet du behöver för att ta steget upp till universitetsnivå. Oavsett vilket program du väljer får du en riktigt bra utbildning. Tidigare elever berättar ofta att det kände sig väldigt väl förberedda när de började på högskolan. Som en del av förberedelserna samarbetar vi med bland andra Chalmers, Göteborgs universitet, Ung företagsamhet och Svenska FN-förbundet. Vi har också ett internationellt kontaktnät.

Räkna med draghjälpsfaktorn

Vi är rejält överrepresenterade när det gäller elever som tycker det är bra att plugga ordentligt. Det kommer med stor sannolikhet att inspirera dig att jobba hårdare. När ambitiösa elever och ambitiösa lärare utmanar och sporrar varandra, blir lärande extra effektivt. I stadens betygsstatistik ligger vi ofta högst och betygen brukar vara lika höga för pojkar och flickor.

Här tar vi även det roliga på allvar

Skoltiden innebär inte bara hårt arbete. Gemenskap och traditioner är något vi tar på största allvar här på Polhemsgymnasiet. Även när vi tävlar, firar och reser tillsammans, så går vi in för det helhjärtat. Stolthet och gemenskap är en del av vår kultur. Det är lättare att lyckas tillsammans.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Polhemsgymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Matkort 2018-04-16   Blivande elev Hej! Jag undrar hur mycket pengar det ingår varje lunch i matkortet.
1 hjälp 2017-01-28   anonym Hej jag skall söka till gymnasium i sommar och funderar på polhemsgymnasiet teknik. Hur är det med kompisar är det mycket status på skolan? Är det mycket fester och sådant? och om man är den s...
1 Tillägg 2015-08-25   Elin Hej Jag har precis börjat nian... Jag vill läsa teknik och jag gillar polhem . Min fråga e dock om man har möjlighet att lägga till kurser. Typ CAD och psykologi mm.
0 Hjälp 2015-07-05   Razan Hej, jag ska börja snart på 9:an och välja gymnasium. Jag är intresserade på polhem så jag undrar om hur många poäng måste man har för att komma in i naturvetenskap
1 intagnngspoäng samhäll år 2014 2014-02-18   Laura Saario Hej, Jag undrar vilka exakta intagningspoäng man behöver för att komma in på samhällsprogrammet på polhem 2014?
2 Sigrid Rudebecks VS Polhemsgymnasiet 2013-06-25   ella Hej jag är intresserad av båda Sigirid Rudebecks och Polhemsgymnasiet. Jag ska då läsa NV på rudebecks och TE m. inriktning design på Polhem. Jag har verkligen ingen aning vilken jag ska välja...
0 Intagningspoäng. SA 2012-06-15   Hjälp, Hej, jag har redan valt gymnasium som första val men har redan ångrat mig. Vill ta polhem istället och då blir det som omval men själva frågan är nu ungef...
1 HJÄLP 2012-01-10   katan Hej ! jag ska snart börja välja gymnasium och jag är väldigt intresserad av polhem och jag vill läsa natur men jag undrar hur mycket intagningspoängen var fö...
0 Intagningspoängen för Polhem 2011-04-12   TEKNIKVETENSKAP Jag undrar hur mycket poäng man behövr för teknikvetenskapsprogrammet i polhem 2010/2011. Tack på förhand!
0 Intagningspoäng 2010-11-18   Kristina Hej! Jag undrar hur mycket kommer intagningspoängen i naturvetenskap vara i år på polhem?
1 Hur många elever går på skolan? 2010-10-12   Eileen Hej. Jag undrar hur många elever som går på skolan?
1 Hur kör man dit? 2010-05-18   Nalle Hej! Jag undrar hur man kör till polhemsgymnasium? Ska dit på student nu den 26 maj. Vi kommer att komma från Bollebygd hållet och köra genom tingstads tunneln, hur kör man sen? Vore tacksa...
1 Intagningspoäng till samhällsvetenskapliga inriktning 2010 2010-01-21   Anton Matsson Hej. Ungefär var kommer intagningspoängen till samhäll på polhem ligga i år?
0 Hur många kommer bli intagna? 2009-01-18   A Hur många kommer bli intagna till den industriella design programmet?
1 intagningspoäng 2009-01-18   DK Vad kommer intagningspoängen ligga på i år 09?
1 Vilka språk 2008-12-21   L Hej, undrar vilka språk man får möjligheten att läsa på Polhem?
7 Frågor om Polhem 2008-11-23   Susanna Hej! Jag heter Susanna och jag funderar på att välja polhemsgymnaiet nästa år. Här kommer lite frågor. 1. Hur många klasser finns det på varje linje? 2. Hur är fördelningen av kön på de ol...
3 Musik som estetisk verksamhet? 2008-11-22   Zaimin Prec som rubriken lyder, Har polhem musik som estetisk verksamhet??
Sida:
1


Polhemsgymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin