Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

PlusGymnasiet i Göteborg

Plusgymnasiet i Göteborg - en liten skola med stort engagemang!

En kort promenad från Centralstationen i Göteborg hittar du Plusgymnasiet. Skolan öppnade sina dörrar år 2008 i nyrenoverade kontorslokaler. Plusgymnasiets centrala läge gör det enkelt att ta sig in till Göteborgs centrum. 

En inställning som är central för Plusgymnasiet i Göteborgs pedagogiska modell är att din tid på gymnasiet ska vara en förberedelse för det kommande arbetslivet. Här på skolan får du som elev arbeta med verkliga projekt som många gånger är programöverskridande. Till din hjälp har du digitala verktyg som är ett viktigt redskap i dina studier under hela din tid på Plusgymnasiet Göteborg.

Lokaler anpassade för programmen

Här på Plusgymnasiet Göteborg hittar du moderna lektionssalar med modern inredning, du har dessutom tillgång till wi-fi på hela skolan. På Plusgymnasiet Göteborg hittar du även specialanpassade undervisningsutrymmen. Bland annat finns fräscha stylistsalonger för stylisteleverna, och för de elever som läser idrott och hälsa har Plusgymnasiet ett nära samarbete med gymkedjan Nordic Wellness där de får tillgång till gym och gruppträning.

Nya lokaler till hösten

Under sommaren kommer vi att flytta vår skola från Kämpegatan 7 till Lyckans väg 2, till fina lokaler vid Näckrosdammen i centrala Göteborg. Där kommer skolan att ligga under läsåret 2018/2019.

Vad Plusgymnasiet ger dig som elev

  • Skolan kvalitetssäkrar att du får en modern och individanpassad utbildning i enlighet med Plusgymnasiets ledord – driva, utmana, våga, testa, skapa, dela.
  • Alla Plusgymnasiet har läxhjälp varje vecka – de ger dig extra timmar där du får individuell coaching för att nå dina mål.
  • PlusAwards – Plusgymnasiets egen gala för eleverna, av eleverna och med eleverna.
  • Skolan lyssnar på sina elever – bl.a. genom kursutvärderingar – alla elever får lämna synpunkter på vad pedagogerna gör bra på lektionerna och vad som kan bli bättre.
  • Arbetsplatsförlagt lärande (APL) – Plusgymnasiet förbereder dig som går ett yrkesprogram för arbetsmarknaden.
  • Elevhälsa – alla Plusgymnasiet har tillgång till skolsyster, skolläkare, specialpedagog, psykolog och kurator.
  • Skolbibliotek – Plusgymnasiet har skolbibliotek på alla våra skolor.
    Duktiga lärare som kan möta eleverna för att nå sin fulla potential.

Läs mer på skolans hemsida!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Plusgymnasiet i Göteborg

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Medelpoäng på Media 2013-01-17   Johanna H Hej! Går i nian och ska snart söka, jag undrar vad medelvärdet på poäng ligger på samt lägsta som tagit sig in på estetik och media inriktning foto/media samt inriktning musik? /Johanna
0 antagnings poäng es 2012-11-07   angelika Hej vad låg det senaste antagnings poängen för estetiska musiklinjen, går i 8an, kommer förmodligen söka om ett år.
0 Utlandsstudier-Hotell&Turism 2012-06-27   A Hej! Om man väljer hotell och turism linjen så har man ju 15 veckors APL. Brukar man skickas utomlands då för att lära sig där om t.ex. hotell? Vilka länd...
1 Intagningspoäng 2011-03-16   Anna Hur mycket intagningspoäng behövs för stylist (ca.). Jag går nu i 8:an så kommer nt söka förrens om 2 år.Tack!
1 ljudteknik 2010-01-02   - har ni ljudteknik som inriktning?
0 kock 2009-05-12   Jakob När börjar eran kockutbildning?
0 frisörlinjen på PlusGymnasiet 2009-03-02   johanna augustsson hejsan , jag undrar hur mycket intagningspoängen ligger på frisörlinjen ? tack på förhand
1 Hur blir jag Stylist? 2009-02-15   H.B Hejsan! Jag är intresserad av stylist linjen. Har hört att ni ska starta en ny stylist/frisör linje till hösten. stämmer det? Isånnafall, Vad får man lära sig? Måste man plugga vidare e...
1 Angående Ansökan 2009-01-26   Michaela Johansson Hejsan, jag undrar om man kan söka till frisör i år? Jag har letat och letat men hittar ingenting. På hemsidan står det att man inte kan söka föränn i höst. Vore tacksam för svar!
Sida:
1


Plusgymnasiet i Göteborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin