Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Ölands gymnasium

Kock-SM vinnare på Ölands gymnasiumSkapa ditt framgångsrecept på Ölands Gymnasium!

Ölands gymnasium är en liten, mysig och familjär skola där alla känner alla. Här utbildas morgondagens krögare och entreprenörer. Skolans restaurangutbildning har blivit utsedd till den bästa i Sverige. Det är ingen slump att de elever som går på skolan vinner tävlingar, får jobb snabbt och är eftersökta. Här blir du helt enkelt väl förberedd för det riktiga vuxenlivet och det sker på dina villkor!

Utbilda dig inom hotell, turism, restaurang och livsmedel

På Ölands gymnasium kan du läsa Hotell- och turismprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Ölands Gymnasium är en relativt nybyggd skola med fräscha lokaler, ny inredning och bra utrustning. Skolan har personal som är kunnig och har lång erfarenhet inom sina lärarområden. Speciellt för Ölands gymnasium är att skolan erbjuder ett professionellt mentorskap från branschen, det innebär att du som elev har regelbunden kontakt med din mentor under studietiden. 

Ny filosofi med tredelat framgångsrecept

Ölands Gymnasium är stolta över att få presentera sin Quality-Dining-Filosofi, ett tredelat framgångsrecept som ger dig ett försprång i livet och karriären på 2000-talet. Skolans filosofi lär du dig enligt tre framgångsteman:

  • Den goda måltiden
  • En hälsosam livsstil
  • Den moderna krögaren och entreprenören

Nära samarbete med Halltorps Gästgiveri och Hotell Borgholm

Ölands gymnasium har ett nära samarbete med det lokala näringsliv på Öland. Som elev på skolans Restaurang- och livsmedelsprogram får du din praktiska utbildning på Halltorps Gästgiveri och Hotell Borgholm. Det är helt unikt för en gymnasieutbildning att samarbeta med en restaurang som håller så hög klass och det ger dig som elev mängder av värdefull kunskap och erfarenhet. På Hotell- och turismprogrammet får du som elev praktisk erfarenhet på bland annat Strand Hotell och Ekerum Golf och Resort på Öland samt Funäsdalsberget inom vinterturism.

Årets Kockelev 2013

Under 2013 vann en av Ölands gymnasiums elever titeln "Årets Kockelev 2013" och samma år vann skolan också Gymnasiekock-SM. Även tidigare år har en elev från Ölands gymnasium vunnit "Årets Kockelev" och Svenska Dagbladet har utsett utbildningen till "Sveriges bästa Hotell- och restaurangprogram". Allt detta är verkligen bevis på den gedigna undervisningen på skolan. På Ölands gymnasium blir du väl förberedd för ditt kommande yrke och har mycket goda chanser till jobb direkt efter gymnasiet!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Ölands gymnasium (ej aktiv)

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Möjlighet att läsa in allmän behörighet så att eleven har högskoleförberdande 2014-08-25   Syv, Möjlighet till internat? Möjlighet att läsa in allmän högskolebehörighet?// MVH Yvonne
0 Min dotter pratar inte svenska 2013-07-25   Helena Fraga: min dotter ar svensk medborgare men har aldrig bott i Sverige, hon ar 15 ar gammal och ska borja 9 an i host i Mexico. Hon ska ga ut 9 an i Vancouver, Canada, och hon vill borja gymnasi...
Sida:
1


Ölands gymnasium (ej aktiv)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin