Odengymnasiet

Odengymnasiet, Örnsberg 

Varför Odengymnasiet?

Vi är en liten gymnasieskola nära belägen vackra Vinterviken vid Örnsbergs tunnelbanestation. Vår skola genomsyras av en trevlig och familjär stämning där lärare och elever arbetar tätt tillsammans. Vi har ljusa och rymliga lokaler med många grupprum, fräscha klassrum och en nyinredd frisörsalong samt en stylistsal. Vi äter lunch i vår egen matsal och har idrott i en modern idrottssal i Liljeholmen. Om du behöver mer stöd eller vill plugga lite extra så har vi öppet varje dag i vår lärstudio där en lärare alltid finns behjälplig.

Vi har Hantverksprogrammet med inriktning Frisör, Barberare och Makeupstylist,  Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation, Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap, Teknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap samt Teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknik. Vi erbjuder även Introduktionsprogram, Programinriktat val och Yrkesintroduktion.

Lärarna på Odengymnasiet är mycket yrkesskickliga och anpassar undervisningen efter just dina behov och förutsättningar så att du ska kunna få den hjälp och det stöd du är i behov av. Undervisningen ska vara meningsfull, begriplig och hanterbar och det är våra lärare bra på. Alla elever har också en egen mentor som stöttar dig genom din skolgång.

Vi har dessutom ett närvarande elevhälsoteam på skolan som består av kurator, specialpedagog, skolsköterska och studie – och yrkesvägledare. De arbetar nära lärare och elever i syfte att alla ska kunna nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

Odengymnasiet är en skola både för dig som vill studera vidare på högskola/universitet och för dig som vill gå ett mer praktiskt program med sikte på jobb som frisör, stylist eller barberare.  

Pedagogisk modell

På Odengymnasiet arbetar vi efter en gemensam pedagogisk modell med fokus på lärande och kunskapsutveckling. Utbildningarna utmärks av en gemensam lektionsstruktur och gemensam syn på lärande. Odengymnasiet satsar mycket på skolans elevhälsoteam som stöttar när du behöver och jobbar för att alla ska vara trygga, må bra och nå sina mål. Vi har en trygghetsgrupp och en väl fungerade elevdelaktighet i vår skola. 

Odengymnasiet har höga ambitioner och vill vara den bästa skolan för dig som väljer oss. Här finns ett högt engagemang från lärare och personal samt våra nuvarande elever som vill att DU som kommer till oss i årskurs 1 ska trivas och må bra för att nå DINA mål med studierna. Vi hjälps åt och på skolan finns alltid någon att fråga om hjälp. Du förväntas också hjälpa dina kompisar och bidra till Odengymnasieandan som präglas av vänlighet och empati. 

Utvecklas i din takt 

Som skola ser Odengymnasiet det som sitt främsta uppdrag att förstå på vilken nivå du befinner dig idag och vilka färdigheter och vilka förmågor du vill utveckla så att du kan få en kul och intressant gymnasietid, nå dina mål och hitta din roll på framtidens arbetsmarknad. Lärarkollegiet är väl sammansvetsat och samarbetar för att på bästa sätt hjälpa dig som elev att nå dit du vill. Vi arbetar med kartläggningar av olika slag för att stödja din kunskapsutveckling och vi har digitala hjälpmedel såsom ILT, Kartläggaren, Stava Rex och Spell Right. 

Historia om Odengymnasiet

Odengymnasiet startade med sin första årskull läsåret 2012/2013 som en avknoppning av Värmdö Tekniska Gymnasium. De första åren låg skolan vid Odenplan och Sveaplan men är sedan 2018 belägen i Hägersten.

Välkommen!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Odengymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 SL kort 2022-08-02   Helén Hej! vi undrar om eleverna får terminskort hos er? Eller vilka regler är det som gäller? Må bäst!
Sida:
1


Odengymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information