Odengymnasiet

Odengymnasiet, Örnsberg 

Odengymnasiet välkomnar dig till en atmosfär där du kommer att känna dig hemma från första dagen. Skolan erbjuder tre nationella gymnasieprogram varav två är högskoleförberedande och ett yrkesförberedande. För dig som saknar behörighet finns Introduktionsprogram. 

På skolan arbetar yrkesskickliga och engagerade lärare för att vägleda dig genom studierna och se till att du når din fulla potential. Varje elev har en egen mentor som finns där för att ge stöd genom hela skolgången.

Varför Odengymnasiet?

Odengymnasiet är belägen nära vackra Vinterviken vid Örnsbergs tunnelbanestation. Skolan genomsyras av en trevlig och familjär stämning där lärare och elever arbetar tätt tillsammans. De ljusa och rymliga lokalerna har många grupprum, fräscha klassrum och en nyinredd frisörsalong samt en stylistsal. Lunch serveras i skolans egna matsal och idrott utövas i en modern idrottssal i Liljeholmen. Om du behöver mer stöd eller vill plugga lite extra så är skolans lärstudio öppen varje dag där en lärare alltid finns behjälplig.

På Odengymnasiet är andelen behöriga lärare hög. De är mycket yrkesskickliga och arbetar hårt för att lotsa dig i dina studier och möta dina behov och förutsättningar. Undervisningen ska vara meningsfull, begriplig och hanterbar och det är skolans lärare bra på.

Skolans närvarande elevhälsoteam består av kurator, specialpedagog, skolsköterska och studie- och yrkesvägledare. De arbetar nära lärare och elever i syfte att alla ska kunna nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

Pedagogisk modell

Odengymnasiet arbetar efter en gemensam pedagogisk modell med fokus på lärande och kunskapsutveckling. Utbildningarna har en gemensam lektionsstruktur och syn på lärande. Utöver elevhälsoteamet finns en trygghetsgrupp och det bidrar till en väl fungerade elevdelaktighet på skolan. Skolans ambition är att vara den bästa skolan för de elever som hittar dit. Lärare och personal har ett högt engagemang och varje elev är unik.

Utvecklas i din takt 

Skolans främsta uppdrag är att förstå på vilken nivå du befinner dig idag och vilka färdigheter och förmågor du vill utveckla så att du kan få en kul och intressant gymnasietid, nå dina mål och hitta din roll på framtidens arbetsmarknad. Lärarkollegiet är väl sammansvetsat och samarbetar för att på bästa sätt hjälpa dig som elev att nå dit du vill. Allra närmast finns din mentor som stöttar dig i stort som smått. 

Välkommen till skolan med hjärta för eleverna!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Odengymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 SL kort 2022-08-02   Helén Hej! vi undrar om eleverna får terminskort hos er? Eller vilka regler är det som gäller? Må bäst!
Visar 1-1 av 1 inlägg


Odengymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information