Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Öckerö gymnasieskola

Öckerö seglande gymnasieskola - Med havet som klassrum

Alla gymnasieprogram på Öckerö seglande gymnasieskola arbetar med havet som klassrum, oavsett om du läser ett studie- eller yrkesförberedande program. Största delen av studietiden är förlagd på Öckerö, men lika viktig är tiden som du tillbringar ombord på vårt skolfartyg T/S Gunilla eller andra fartyg.

Den lilla skolan i den stora världen

Skolan är liten med knappt 300 elever och klasserna aldrig större än 22 elever. Hos oss blir du sedd. Kombinationen av undervisning iland och ombord ger dig goda förutsättningar att ta dig vidare i livet, vad du än väljer att göra.

Att gå på Öckerö seglande gymnasieskola innebär att du kommer att befinna dig, ofta även bo i ett litet samhälle en bit utanför Göteborg. 


Jobbar du på skolan och vill uppdatera informationen?

Ser du något i informationen om skolan som inte stämmer? Fyll i det här formuläret för att komma i kontakt med oss.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Öckerö gymnasieskola

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Förkunskaper 2016-01-25   John Hej! Jag undrar om det krävs att man kan segla för att kunna gå på skolan? Går det att exempelvis gå natur utan att ha seglat en enda gång tidigare?
1 Från Finland 2014-08-29   marie Hej! Jag bor i Finland men är intresserad i att studera på Öckerö Gymnasiekolan. Jag undrar om det är möjligt fast jag inte bor i Sverige och har inga släktingar i Sverige heller?
0 Fråga 2013-01-31   linnea mellberg Hej hej! jag undrade bara om det är normalt att inte känna någon alls på skolan eller klassen när man ska börja?? (i samhällsprogrammen)
1 Dyslexi 2011-09-11   Öronläsarna Hej!Jag undrar vilka möjligheter elever med dyslexi (men inga andra inlärningssvårigheter) har att få inläst material, studiehjälp som stavningsprogram och exem...
Sida:
1


Öckerö gymnasieskola
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin